تحقیق اثر غلظت‌های مختلف اکسین بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق اثر غلظت‌های مختلف اکسین بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۹۷ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

منابع

۱- ارتکا، ریچارد، ان. مترجم فتحی،قدرت ا…، اسماعیل پور، بهروز (۱۳۷۹)، مواد تنظیم کننده رشد گیاهی، اصول و کاربرد. موسسه چاپ دانشگاه فردوسی.

۲- ابوطالبی، عبدالحسین و ا. حسن پور. (۱۳۸۲) بررسی اثرهای زمان و محل قلمه گیری، نوع بستر ریشه‌زایی واکسین برریشه‌زایی قلمه‌های زیتون رقم زرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران ۴ (۴-۳): ۱۰۵- ۱۱۴٫

۳- خوش خوی، مرتضی (۱۳۶۹) روشهای تکثیر گیاهان، چاپخانه مرکز نشر دانشگاه شیراز.

۴- خوش خوی، مرتضی و ر. پناهی. (۱۳۷۷)، اثر اکسین‌ها بر ریشه‌زایی و گلدهی دو رقم میخک (Dianthus caryophyllus L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. پاییز و زمستان ۱۳۷۹، ۱(۴-۳): ۹۱- ۱۰۸٫

۵- زرین بال، محمد و ن. معلمی و م. دانشور (۱۳۸۰) اثر غلظت‌های مختلف اکسین، زمان قلمه گیری و شرایط محیطی بر ریشه‌زایی قلمه‌های نیمه خشبی دارایی. دانش کشاورزی ۱۵ (۲): ۱۳-۲۶٫

۶- زرین بال، محمد و ن. معلمی و م. دانشور (۱۳۸۰) اثر غلظت‌های مختلف اکسین، زمان قلمه گیری و شرایط محیطی بر ریشه‌زایی قلمه‌های چوب نیمه سخت شیشه شور. مجله علوم و فنون باغبانی ایران ۶ (۳): ۱۲۱- ۱۳۴٫

۷- فتوحی قزوینی، رضا. (۱۳۷۷). پرورش مرکبات در ایران. انتشارات دانشکاه گیلان.

۸- قهرمان، احمد. (۱۳۷۳). گیاه شناسی پایه جلد ا و ۲، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران.

۹- معلمی، نوراله و م. چهرازی. (۱۳۸۲) اثر هورمون اکسین بر ریشه‌زایی قلمه‌های برگدار و بدون برگ گل کاغذی (L. Bougainvilliea spectabillis). خلاصه مقالات سومین کنگره علوم باغبانی.

۱۰- میرسلیمانی، عباس و م. راحمی. (۱۳۸۴) اثر دو اکسین مصنوعی بر ریشه‌زایی قلمه‌های چوب سخت دورگه هلو × بادام در شرایط فضای آزاد. پژوهش وسازندگی در زراعت و باغبانی.

۱۱- هاشم آبادی، د و صداقت حور، ش. (۱۳۸۳). بررسی اثر اکسین مصنوعی (IBA و NAA) بر روی ریشه‌زایی قلمه‌های درختچه زینتی کاملیا (Camellia japonica). دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت.

Abou H. and A. f. (1992). The relationship between etylen and auxin on adventitious root initiation in cutting of cucumber. Acta Horticulturae 319:447-452.

ASkwith; H. (ed.). (1991). The complote Guide to Garden flower. A.S Barnes and co., New York.

Baker, R.L., and Link, C.B. (1993). The influence of photoperiod on the rooting of cuttings of some woody ornamental plants. proc. Am. Soc. Hortic. Sci. 82: 596–۶۰۱٫

Bhella, H.S. (1997). propagation of river birch (Betula nigra L.) by stem cuttings. plant prop. 23: 5-7.

Blythe, G ; Denlay , T and sibley , J. L (2000). Influence of commercial auxin formulation on cuttings of camellia cultivars. SNA Research conference , Vol. 45: 303- 306.

Bragt, J., VanGelder, H., and Pierhk, R.L.M. (2001). Roothng of shoot cuttings of ornamental shrubs after immersion in auxin-containing solutions. SCi. Hortic. 4: 91-94

Cristofani. M., Machado, M.A., Grattapaghia, D. (1999). Genetic linkage maps of citrus sunki Hirt. Ex. Tan. and poncirus trifoliate (L.)Raf. And mapping of citrus tristeza virus resistance gene. Euphytica 109:25-32.

Coggeshall, R.C. (2002). Hybrid lilacs from softwood cuttings.Am.nursery. 115: 7-5, 57.

فهرست مطالب

فصل اول ۹
تاریخچه و اهمیت اقتصادی ۹
مقدمه ۱۰
مناطق تولید مرکبات ۱۲
مناطق مرکبات خیز ایران ۱۲
ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات ۱۳
گیاه شناسی ۱۴
وضعیت گل و لقاح ۱۵
علل پارتنوکارپی ۱۵
عوامل موثر در دگرگشنی ۱۶
اصلاح مرکبات و روشهای متداول ۱۸
نارنج (Citrus aurantium L.) 20
نارنج سه برگ (Poncirus trifoliate L.Raf.) 21
صفات کمی پایه‌های مرکبات ۲۲
هورمونهای اکسینی ۲۳
تاریخچه و انواع ۲۳
ریشه زائی ۲۴
اهداف تحقیق ۲۵
شیوه‌های ازدیاد بوسیله قلمه ۲۶
اهمیت و مزایای ازدیاد به وسیله قلمه زدن ۲۶
مشخصات قلمه‌ها ۲۷
قلمه ساقه ۲۸
قلمه‌های چوب سخت (گونه‌های خزان دار) ۲۸
قلمه‌های چوب نیمه سخت ۳۰
قلمه‌های چوب نرم (چوب سبز) ۳۱
گیاهان مادری ۳۳
منابع مواد قلمه‌ای ۳۳
محیط ریشه‌زایی ۳۴
تیمار قلمه‌ها با تنظیم کنندهای رشد ۳۵
مواد ریشه زا ۳۶
روشهای کاربرد مواد ریشه زا ۳۶
پودرهای تجارتی ۳۶
روش فروبری در محلول رقیق ۳۷
طرز تهیه محلول رقیق ۳۷
روش فروبری در محلول غلیظ ۳۸
ساختن محلول غلیظ ۳۹
شرایط محیطی برای ریشه دهی قلمه‌های برگدار ۳۹
مراقبت از قلمه‌ها در اثناء ریشه‌زایی ۴۰
جابجایی قلمه‌ها پس از ریشه زایی ۴۲
قلمه‌های چوب سخت ۴۲
فصل دوم ۴۶
پیشینه تحقیق ۴۶
کارهای انجام شده مشابه ۴۷
فصل سوم ۵۵
مواد و روشها ۵۵
مواد و روشها ۵۶
فصل چهارم ۵۷
نتایج و بحث ۵۷
فصل پنجم ۸۹
نتایج ۸۹
نتیجه گیری و پیشنهادات ۹۰
منابع ۹۱

چکیده

از آنجائیکه تکثیر اکثر گیاهان بوسیله بذر باعث هتروزیگوس شده وزمان بلوغ و گلدهی گیاهان طولانی می‌شود پس تکثیر به روشهای غیر جنسی ضروری بنظر می‌رسد ونیز چون هورمون‌های اکسینی در ریشه‌زایی دخیل می‌باشند پس باید بهترین نوع اکسین و موثرترین غلظت آن نیز تعیین گردد.

تمامی نارنجهایی که بوسیله قلمه تکثیر می‌شوند با استفاده از قلمه‌های نیمه خشبی حاصل شده‌اند و به دلیل اینکه بسیاری از قلمه‌ها در زمان تکثیر خشک شده و از بین می‌روند که خود باعث ضرر و زیان به نهالستان‌ها و بخش باغبانی می‌شود پس با استفاده از هورمون‌های اکسینی می‌توان قلمه‌ها و گیاهان قوی تری که دارای ریشه بیشتری می‌باشند تولید کرد.

واز آنجائیکه گیاه نارنج درختی همیشه سبز می‌باشد و دارای ارقام ابلق و ساده با گل‌هایی به رنگ سفید و خوشبو، پس می‌توان به عنوان گیاهی زینتی در بسیاری از جاها مورد استفاده قرار گیرد ضمن اینکه از جنوب تا شمال ایران کشت می‌شود و می‌تواند جایگزین خوبی برای درختان بلند قامت کنار خیابانها که باعث خرابی پیاده رو و جویهای آب وخرابی اتصالات برق می‌شوند باشد و نیز نارنج سه برگ که به عنوان درختچه ای برای حصار باغات و مزارع می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار گیرد. از اهداف این تحقیق؛ یافتن نوع هورمون اکسینی که برای ریشه‌زایی قلمه‌های نارنج و نارنج سه برگ کاربردی‌تر است و بهترین غلظت هورمونی که در ریشه‌زایی قلمه‌ها موثراست می‌باشد.

نتایج نشان می‌دهد که کاربرد ایندول بوتریک اسید در غلظت ۴۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر و نفتالین استیک اسید در غلظت ۳۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر بر روی درصد ریشه‌زایی، طول بزرگترین ریشه، میانگین طول ریشه، وزن خشک ریشه و طول رشد جدید اندام هوایی اثرمعنی‌داری داشته و ایندول بوتریک اسید دارای گستره وسیعتر و اثر بهتری در ریشه‌زایی قلمه‌های نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ نسبت به نفتالین استیک اسید بوده است و نفتالین استیک اسید در غلظت ۴۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر در تمامی اندازه‌گیری‌ها اثر منفی نشان داده است. همچنین نارنج در تمامی اندازه گیری‌های انجام شده دارای میانگین بیسار بالاتری از نارنج سه برگ می‌باشد و نیز غلظت ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید + غلظت ۴۰۰۰ میلی گرم ایندول بوتریک اسید دارای بیشترین میانگین در هر دو نارنج بوده است.

واژه‌های کلیدی: اکسین، نارنج، نارنج سه برگ، ایندول بوتریک اسید، نفتالین استیک اسید، ریشه‌زایی.

فصل اول

تاریخچه و اهمیت اقتصادی

مقدمه

منشا مرکبات بنظر بسیاری از پژوهشگران، جنوب شرقی آسیا شامل کشورهای عربی در شرق آسیا، فیلیپین و همچنین از جنوب هیمالیا تا اندونزی بوده است. در بین این مناطق وسیع احتمالا شمال شرقی هند و نواحی شمال برمه موطن و مرکز اصلی مرکبات محسوب می‌گردد. بعضی از انواع مرکبات قبل از مسیحیت به مناطق غربی آسیا نظیر عمان، ایران و فلسطین انتقال یافته است. یکی از انواع مرکبات بالنگ یا بادرنگ می‌باشد، که منشا آن از مناطق جنوبی چین تا هند بوده و بنا بر گزارشهای مورخین، اسکندر مقدونی این گونه رات در ۳۳۰ سال قبل از میلاد مسیح در ایران مشاهده کرد. عقیده بر این است که بعدها گونه بالنگ به مناطق مدیترانه‌ای انتقال یافت. در اوایل دوران امپراطوری روم بین سال ۲۷ قبل از میلاد و ۲۴۸ بعد از میلاد بعضی گونه‌های مرکبات در ایتالیا شناخته شده بود، ولی پایدار نماند و از بین رفت.

تایزوبروتانکا که مطالعات وسیعی در گیاهشناسی مرکبات داشته در بیان ومعرفی منشا مرکبات، خطی را بطور فرضیاز جنوب شرقی آسیا به سمت شمال شرقی آسیا پیشنهاد نمود. وی پراکندگی مرکبات ترش و شیرین را روی این خط در جنوب دانسته که سپس به سایر نقاط دنیا پخش شده است. منشاء نارنگی در قسمت شمالی روی این خط فرضی و جنس پونسیروس در ۳/۱ خطی که از جنوب مرکزی چین عبور می‌کند در امتداد خط غربی شرقی گزارش شده است. به عقیده سویینگل موطن لایم از جزایر شرق هند بوده و احتمالاً از دریای عمان بوسیله سربازان عرب به مصر و اروپا انتقال داده شده. منشاء لیمو به خوبی شناخه شده نیست شاید گونه ای باشد که از تلاقی بالنگ و لایم حاصل شده است. به نظر متخصصین گیاهشناسی مرکبات، بالنگ و لایم هر دو گونه از مرکبات اولیه هستند و لیموها هم از نظر زمان پیدایش به دو گونه قبلی نزدیک می‌باشد. به گزارش کیلرمن، بذور مربوط به بالنگ و بادرنگ در حفاریهای مربوط به جنوب بابل حکایت از قدمت ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد آن در این مناطق دارد. نارنج از آسیای جنوب شرقی و احتمالا هند منشا گرفته و در قرنهای اولیه میلادی به شمال افریقا و اروپا انتقال یافته است. تولکوسکی گزارش نمود از مطالب و نقوش مندرج بر کاشی ها و سفالهای تاریخی بجا مانده استنباط می‌شود که ارقام شیرین نارنج در روم قدیم، سال ۷۹ بعد از میلاد وجود داشته است.

پرتقال از مناطق جنوبی چین منشا گرفته و سپس به اروپا رفته است. در همین ایام گلخانه برای حفاظت از سرما بوجود آمد. گزارشات تایید شده ای از پژوهشگران دیگر در دست است که نشان می‌دهد قبل از توسعه مرکبات در اروپا در چین کشت پرتقال مرسوم بوده است. هان ین- چی در ۱۱۷۸ میلادی۲۷ رقم پرتقال، نارنج، نارنگی نام برده و بالنگ و کامکواتها را توصیف نموده و به بررسی روشهای خزانه داری و مدیرت و بیماریهای مرکبات در اروپا پرداخته است. گروه پوملو از جزایر هند و مالزی منشا گرفت و سپس در جزایر فی جی پخش گردید. دورگ‌های پوملو یا شدک در فلسطین حدود ۹۰۰ سال بعد از میلاد شناخته شد و سپس به اروپا اتقال یافت. این گونه بوسیله کاپیتان کشتی هند شرقی بنام شدک، به این نام نامگذاری شد. گریپ فروت از یک جهش یا دورگ شدک در غرب هند حاصل شده است. این گونه در فلوریدای آمریکا بصورت گسترده پخش شده است که احتمالا از گیاهانی که در ۱۸۰۹ دن فیلیپ در جامائیکا کاشته بود منشا گرفته است. موطن نارنگی جنوب چین گزارش شده که سپس در مناطق شرقی هند گسترش یافت. مناطق تولید سنتی آن در آسیا بوده است.

90,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.