تحقیق بررسی حق شرط در معاهدات حقوق بشر

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

تحقیق بررسی حق شرط در معاهدات حقوق بشر به صورت فایل word   ( ورد ) و قابل ویرایش می باشد . که دارای ۱۰۱ صفحه بوده و جهت دریافت و دانلود متن و فایل کامل آن می توانید بر روی گزینه خرید انتهای متن کلیک نمایید و پس از وارد نموده اطلاعات و آدرس ایمیل خود قادر به پرداخت آنلاین و دریافت آنی متن کامل و فایل ورد مقاله و پروژه مربوطه باشید . همچنین لینک دانلود تحقیق مربوطه همان لحظه به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

فهرست و منابع و مآخذ

شریفیان جمشید، «راهبرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر در سازمان ملل متحد» تهران-مرکز چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه، ۱۳۸۰، چاپ اول.

ضیایی بیگدلی محمد رضا: «حقوق معاهدات بین المللی» تهران-انتشارات گنج دانش، ۱۳۸۳- چاپ اول.

عماد زاده محمد کاظم: «استفاده از حق شرط درمعاهدات بین المللی» مجله حقوقی دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران، شماره هشتم، بهار-تابستان ۱۳۶۶٫

فلسفی هدایت الله : «حقوق بین الملل معاهدات» تهران،فرهنگ نشرنو-۱۳۷۹٫

مهر پور حسین: «حقوق بشر در اسناد بین المللی و موضع جمهوری اسلامی ایران»تهران-انتشارات اطلاعات-۱۳۷۴ . چاپ اول.

مهر پور حسین: «نظام بین المللی حقوق بشر»-تهران-انتشارات اطلاعات.۱۳۸۳- چاپ دوم.

کنوانسیون ها:

کنوانسیون حقوق معاهدات ۱۹۶۹ وین.

میثاق حقوقی مدنی سیاسی ۱۹۶۶مجمع عمومی سازمان ملل متحد.

میثاق حقوق اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی ۱۹۶۶ مجمع عمومی سازمان ملل متحد.

اعلامیه جهانی حقوق بشر- ۱۹۴۸- مجمع عمومی سازمان ملل متحد.

کنوانسیون منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان- ۱۹۷۹- مجمع عمومی سازمان ملل متحد.

فهرست مطالب

«چکیده تحقیق» ۱
مقدمه ۳
فصل اول : تعریف و مفهوم کلی حق شرط ۴
گفتار اول : تعریف کلی حق شرط ۵
بند یک :حق شرط اعلامیه ای است یکجانبه ۷
بند دو : حق شرط تحت هر نام و عنوان و هر عبارت ۸
بند سه : هنگام امضاء. تصویب، قبولی، پذیرش یا الحاق ۸
بند چهار : مستثنی کردن بعضی از مقررات و تعهدات ۸
بند پنج : تغییردادن برخی از مقررات و تعهدات ۹
بند شش : عبارت « برخی از مقررات معاهده» ۹
بند هفت : «در مورد اجرای آن معاهده» ۹
گفتار دوم : ۱۰
محاسن و معایب حق شرط ۱۰
فصل دوم : بررسی حقوقی حق شرط در معاهدات بین المللی ۱۴
گفتار دوم : تفاوت حق شرط با اعلامیه تفسیری در کنوانسیون ۲۰
گفتار سوم : ۲۴
قواعد و آثار حقوقی حق شرط در کنوانسیون ۲۴
گفتار پنجم : آثار حقوقی حق شرط و مخالفت با آن در کنوانسیون ۳۸
گفتار ششم : ۴۲
انصراف از حق شرط و انصراف از مخالفت با آن در کنوانسیون ۴۲
گفتار هفتم : روش اعمال حق شرط در کنوانسیون ۴۳
گفتار هشتم : حق شرط نسبت به کنوانسیون حقوق معاهدات ۱۹۶۹ وین ۴۵
فصل سوم : بررسی حق شرط در معاهدات حقوق بشر و رویه بین المللی ۴۷
مقدمه بحث ۴۷
گفتار اول : ۵۰
میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) 50
گفتار دوم: میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ICESCR) 67
گفتار سوم: ۷۸
کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان (CEDAW) 78
گفتار چهارم: نتیجه گیری ۹۰
فهرست و منابع و مآخذ ۹۶
کنوانسیون ها: ۹۷

چکیده

داستان حرکت نوین جامعه بین المللی از جامعه  مبتنی بر حاکمیت مطلق ومسلم دولتها به سوی جامعه ای قانونمند، تکامل یافته ومبتنی بر ارزشها ومفاهیم بشر دوستانه وتوجه بیشتر به منافع مشترک جامعه جهانی، اندیشه یافتن راههای مطمئن دستیابی به اهداف عالی بشری رادر اذهان بیدار و تقویت نمود. که بدون تردید، تدوین معاهدات وکنوانسیونهای بین المللی و توجه به حقوق اساسی بشر در دهه های اخیر، از نمونه های بارز چنین اندیشه ای است.

لیکن باگذشت مدت زمانی از آغاز این روند عملاً ثابت شد که تدوین کنوانسیونهای گوناگون و حتی پذیرش آنها از سوی دولتها، ضمانت کافی برای تحقق اهداف علی این معاهدات نمی باشد. چرا که بسیاری از دولتها به جای اینکه انگیزه شان متابعت و پیروی از استانداردهای مقرر در سطح جهان و ملاحظات مورد قبول بین المللی باشد اغلب، منافع و مصالح خاص خود را مقدم دانسته و با پذیرش مشروط و مقید این معاهدات، همچنان سعی در تضمین اقتدار وحاکمیت خویش دارند. که مطمئنا نتیجه این وضع، چیزی جز رها شدن و متروک ماندن اهداف عالی بشری در لابه لای اسناد بین المللی نخواهد بود.

بر این اساس، جستجوی راه حل های موثر مقابله با شرایط حاکم و تضمین حقوق اساسی بشر و حمایت از آنها و طرح محدود کردن و حتی ممنوع کردن اعمال حق شرط در معاهدات، قوت گرفته و تشدید شد. به گونه ای که طرح ممنوعیت اعمال شرط در کنوانسیونهای حقوق بشر، بعنوان بهترین راه حل برای اجرای حقوق بشر شناخته می شد. از طرفی، هدف ایجاد و استفاده از حق شرط و محاسن آن بر کسی پوشیده نیست و همه به منافع و محاسن آن اذعان دارند.

در بررسی این دو بحث با هم و همچنین بررسی حق شرط در رفتار دولتها، یک واقعیت اساسی وانکارناپذیر به چشم می خورد و آن اینست که دولتهای مختلف از امکانات متفاوت فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، قانونی و… برخوردارند و لذا موانع و محدودیت های متفاوتی را جهت اجرای معاهدات بین المللی در پیش رو دارند. به همین لحاظ گاه برای پرهیز از تعارض شرایط داخلی با معاهدات بین المللی، اعلام شرط می کنند و حق شرطهای آنها همیشه برای فرار از تعهدات بین المللی نیست. پس در واقع باید بپذیریم که تحمیل اجرای تعداد بیشماری از مقررات گوناگون به کلیه دولتها و توقع اجرای یکسان این مقررات از آنها، شاید توقع منطقی و بجایی نباشد. و هر چند که پاره ای از مفاهیم معاهدات حقوق بشر نظیر حق حیات، حق آزادی و منع شکنجه و … مفاهیمی روشن وغیرقابل انکار می باشد، اما پاره ای از مفاهیم دیگر در همین کنوانسیونها به چشم می خورد که تاب تفاسیر گوناگون را داشته و بعضا با اصول فرهنگی و اعتقادی برخی جوامع برخورد پیدا می کند و نمی توان انتظار داشت که کلیه دولتها این مفاهیم را به همان نحوی بپذیرند که دولتهای تدوین کننده کنوانسیون، آنرا معنی کرده اند.

واژه های کلیدی: حق شرط، حقوق بشر، کنوانسیونهای بین المللی

مقدمه

بحث حق شرط در معاهدات از مباحثی است که در حقوق بین الملل عمومی دوره کارشناسی به آن پرداخته نمی شود و طرح و تحلیل آن در حقوق معاهدات دوره کارشناسی ارشد حقوق بین الملل صورت می گیرد و طریقه آشنایی این جانب بابحث و موضوع حق شرط بواسطه یکی از دوستانم بود که در مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین الملل تحصیل می نماید که پس از چند سؤال کلی در مورد ماهیت حق شرط با توجه به طرح آن در سالهای قبل و انجام تحقیق درباره کلی حق شرط، بر آن شدم که این موضوع را خاص نموده و حق شرط را در معاهدات حقوق بشر بررسی نمایم.

فصل اول : تعریف و مفهوم کلی حق شرط

زمینه کلی بحث :

یکی از مسائلی که در معاهدات و کنوانسیون های بین المللی مطرح است بحث حق شرط و شروط یکجانبه ملی است که به محدود شدن تعهد دولت طرف معاهده نسبت به معاهده می شود.

وقتی که برای یک کشور بحث التزام و عضو شدن در یک معاهده پیش می آید و آن کشور بعضی از مفاد و اهداف آنرا به نفع خود تشخیص دهد و برخی را بر خلاف منافع خود بداند می تواند نسبت به معاهده دو رفتار داشته باشد :

خودداری از طرف معاهده شدن، تا بتواند از اجرای آن معاهده رهایی یابد، یاپل ها را به طور کامل منهدم سازد، بلکه به التزام در قبال چنین معاهده ای رضایت دهد، منتها اعلام نماید که خواستار مستثنی کردن تعهدش نسبت به مقرراتی است که آنها را مطابق میل و رضایتش نمی داند یا قصد دارد به آن مقررات، معنای خاص و قابل قبولی بخشد. و هر گاه کشوری یا سازمان بین المللی رفتار دوم را انتخاب کند و اعلامیه مربوط را صادر نماید، در واقع بر این مقررات حق شرط انشاء نموده است و حقوق معاهدات این عمل را مجاز می داند.[۱]

بحث پذیرفتن حق شرط یا عدم پذیرش آن در معاهدات، امری مهم است و آثاری را بر معاهدات و حقوق معاهدات مترتب می کند. از جمله دو اثری که بر حقوق معاهدات بین الملل مترتب می کند :

گسترش اعضاء و شمول معاهدات نسبت به ملتها و کشورها و به تبع آن نزدیکی حقوق و قواعد حقوقی آنها در صورت پذیرش حق شرط و یکنواخت و یکسان سازی حقوق در صورت عدم پذیرش آن که البته حقوق معاهدات قسمت دوم را پذیرفته است.

باتوجه به اهمیت و آثار حق شرط بر معاهدات و حقوق معاهدات شایسته است ابتدا حق شرط را تعریف کنیم و سپس به بررسی مفهوم آن بپردازیم.

گفتار اول : تعریف کلی حق شرط

« حق شرط » ترجمه واژه انگلیسی Reservation و واژه فرانسوی Reserve می باشد که معادل فارسی آنها حق امتناع و تحفظ و حق تحدید تعهد و شرط است که مناسبترین ترجمه کلمه حق شرط است هر چند اشکالاتی هم دارد.

از حق شرط تعاریف مختلفی شده است که در ذیل به دو مورد آن اشاره می شود :« حق شرط عمل حقوقی یک جانبه ای است که تحت هر شکل و یا به هر عنوان از سوی یک کشور یا سازمان بین المللی صادر می شود، و هدف از آن، عدم شمول یا تغییر (نه توسعه) آثار حقوقی یا اجرای برخی از مقررات معاهده ای است که آن طرف خواهان التزام قطعی در قبال چنین معاهده ای است. حق شرط  باید صریح، روشن، مشخص و منجز باشد. امکان حق شرط  مشترک از سوی تعدادی از کشورها و یا سازمانهای بین المللی وجود دارد.»

تعریف دیگری که از حق شرط بعمل آمده است. تعریف مذکور در بند «د» از ماده (۲) کنوانسیون ۱۹۶۹ وین است که حق شرط را بدین صورت تعریف کرده است :

« حق شرط عبارت است از بیانیه یکجانبه ای که یک دولت تحت هرنام یا به هر عبارت در زمان امضاء، تصویب قبول، پذیرش معاهده یا الحاق به آن صادر می کند و بدین وسیله خواستار آن می شود که اثر حقوقی بعضی از مقررات معاهده در قبال آن دولت منتفی گردد و یا تغییر یابد.»

تعریف اخیر به ظاهر تعریفی جامع و مانع می نماید اما با بررسی الفاظ و عناصر آن و تجزیه و تحلیل آن می توان عدم جامعیت آنرا فهمید :

[۱] – ضیایی بیگدلی محمد رضا :« حقوق معاهدات بین المللی» تهران، کتابخانه گنج دانش ۱۳۸۳٫ ص ۸۹

100,000 ریال – خرید

مقاله و پروژه و تحقیق ها به صورت فایل ورد و قابل دانلود می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. ضمنا همان لحظه لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می گردد.

 جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله حقوق بشر دوستانه در اسلام
  • مقاله حقوق بشر دوستانه در عرصه بین الملل
  • مقاله معزل حقوق بشر
  • مقاله حقوق بشر در دعاوی کیفری بر اساس اسناد بین المللی و منطقه ای
  • مقاله اسلام و حقوق بشر
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.