مقاله خبرگزاری ها

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله خبرگزاری ها

تعداد صفحات: ۴۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

مبادله اخبار واطلاعات وافکار، بین افراد انسانی از ضرورت های زندگی اجتماعی است. درجوامع اولیه که گروه های انسانی کوچک ومحدود بودند، تنها روش و وسیله تبادل افکار واطلاعات زبان وبیان شفاهی بود.همراه با پیشرفت فرهنگ ورشد توسعه جوامع، وسایل ارتباطی نیز تکامل یافتند، وامکانات تازه ای را برای انتقال سریع اخباروافکار وروشهای زندگی در اختیار مردم سراسر جهان قرار داده اند. به طوری که بسیاری ازدانشمندان با توجه به نقش برجسته این وسایل در انتقال اطلاعات ومبادله افکار واندیشه های انسانی، عصر کنونی را «عصر ارتباطات» نامیده اند.

برخی از اندیشمندان نقش های اصلی رسانه ها را آموزش،خبر دهی وسرگرمی می دانند، وعده ای یک نقش جانبی هم برای رسانه های قائل اند وآن نقش تبلیغی است.

آثار اجتماعی رسانه های همگانی نه تنها پیام رسانه ها بلکه نوع رسانه ها با ویژگی های خود، بر افراد ودر نهایت جامعه اثرمی گذارند. بسیاری از جامعه شناسان معترفند که رسانه های همگانی تأثیر چشمگیری بر تمامی جامعه دارند. پیامد های این تأثیر از جهات مشخص، سیاسی،اقتصادی، زیبایی شناسی، روانی، اخلاقی، قومی واجتماعی وبه قدری موثر است که هیچ گوشه ای ازوجود جسمی وروانی انسان را دست نخورده به حال خود رها نمی کند.وسرانجام، رسانه ها در پیدایش عادات تازه،تکوین فرهنگ جهانی ، تغییردررفتاروخلق وخوی انسان ها، «دهکده جهانی» وهمسایه شدن با ملت های دیگر سهمی بزرگ بر عهده دارند.

رسانه های همگانی وایجاد انگیزه برای پیشرفت توسعه نیز مانند دیگر فعالیتها ورفتارها به محرک وانگیزه نیاز دارد ومی توان از طریق رسانه ها این انگیزه را ایجاد کرد. برای ایجاد انگیزه در توسعه، قبل ازهرچیزمردم باید توسعه رابشناسندواطلاعات واندیشه های جدیدرابه دست آوردند.

 

واژه های کلیدی:رسانه، اطلاع رسانی،خبرگزاری ها، وب سایت های خبری،

فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۶
مفهوم خبرگزاری ۸
– خبرگزاری ۸
دسته بندی خبرگزاریها ۱۰
خبرگزاریها در ایران ۱۱
تبلیغات، اطلاع رسانی و ارتباط خبرگزاری‌ها و حاکمیت ۱۱
– خبرگزاری‌های غیردولتی و خواست مطلوب حکومت‌ها در امر اطلاع‌رسانی و تبلیغات ۱۲
-ارتباط دولت‌ها و رسانه‌ها ۱۴
۱-جهت دهی افکار عمومی ۱۴
۲-تاثیرگذاری در جامعه پذیری، مشارکت عمومی و توسعه کشور ۱۷
۳-سهم رسانه در چشم انداز توسعه ۱۹
نقش های متفاوت رسانه ها ۲۱
کدام رسانه ، کدام توسعه ۲۵
رسانه حکومت و حفظ ارزش‌های مطلوب ۲۸
پیدایش خبرگزاری ها ۳۱
طرز کار خبرگزاری ها ۳۳
آژانس خبری ۳۶
نظام بین المللی نوین برای اطلاعات و ارتباطات ۳۷
تکنولوژی های نوین اطلاعاتی و خبرگزاری ها ۳۹
خصوصی سازی تولید اطلاعات و اخبار ۴۰
اشکال قانونی مالکیت سازمان های خبری ۴۲
جمع بندی مباحث خبرگزاریها ۴۲
وب سایت های خبری ۴۴
منابع و مآخذ ۴۶

منابع

معین، محمد(۱۳۷۵) فرهنگ فارسی معین.تهران:انتشارات امیرکبیر جلد اول، چاپ دهم.

دهخدا، علی اکبر(۱۳۳۹) لغت نامه دهخدا. تهران: انتشارات دانشگاه تهران، شماره مسلسل۵۵٫

کیویستو، ا ( ۱۳۷۸ ) اندیشه های بنیادی در جامعه شناسی. ترجمه منوچهر صبوری ، تهران : نشرنی .

لازار ، ژودیت (۱۳۸۰ ). افکار عمومی .ترجمه مرتضی کتبی ، تهران : نشرنی .

ویندال سون، بنو سیگنایز و جین اولسون(۱۳۷۶) کاربرد نظریه های ارتباطات. ترجمه علیرضا دهقان، تهران: مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ها.

مک براید، شن (۱۳۷۵)یک جهان چندین صدا(ارتباطات در جامعه امروز و فردا).ترجمه ایرج پاد، تهران سروش.

آلبرو، پیر و ترو،فرماند(۱۳۶۳) تاریخ مطبوعات جهان.ترجمه دکتر هوشنگ فر خجسته، تهران: انتشارات پاسارگاد .

استادی، رضا (۱۳۸۵) اطلاع‌رسانی کار اصلی خبرگزاری است. روزنامه جام جم، ۱۰ اسفند ،ص ۵٫

اسدی،عباس وعلی آبادی ،گیتا (۱۳۸۱) شناسنامه خبرگزاری های جهان. تهران: سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی.

مقدمه

امروزه هیچ تردیدی در خصوص اهمیت و نقش مستقیم و تاثیرگذار مطبوعات و رسانه‌های جمعی در عرصه‌های مخنلف زندگی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی افکارعمومی جهانی وجود ندارد.

هرچند در حال حاضر بخشی از دولت‌های کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه نتوانسته‌اند خود را با این نیاز و واقعیت سازگار نمایند و رسانه و اطلاع‌رسانی مستقل و آزاد را در جوامع خود به رسمیت شناخته و زمینه و بستر لازم را برای فعالیت حرفه‌ای رسانه فراهم کنند.این یک ضرورت و واقعیت تجربه شده و در عین حال علمی است که رسانه ها و به ویژه مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی، نه تنها تهدیدی برای دولت‌های دمکراتیک و برآمده از رای مردم به شمار نمی‌آیند بلکه یک فرصت بزرگ محسوب می‌شوند. مطبوعات به عنوان زبان و واسطه مردم با حکومت کنندگان، در روشنگری و ارائه طریق صحیح و واقعی و انتقال واقعیت جامعه به دولت‌ها همانند ناظر مستقل و بی‌نظر و بی‌طرف و یک بازوی قدرتمند، نقش اساسی و کلیدی دارند و با اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف‌سازی امور قادر به فراهم کردن این فرصت و بستر هستند تا دولت را از مسیر اشتباه در برنامه ریزی و سیاست‌گذاری و اداره کشور برحذر دارند.

رسانه مستقل، زبان مردم است و در عین حال واسط و رابط صادق میان دولت و ملت. رسانه مستقل از آن‌جایی که وامدار دولت و حکومت نیست و منفعتی از قبل ارتباط با دولت ها ندارد لذا انتقادهایش، در مسیر اصلاح و کمک به دولتمردان و مجریان امور برای حل معضلات اجتماعی اقتصادی سیاسی جوامع است هرچند ممکن است در بسیاری موارد، مثل یک داروی تلخ، برای درمان یک بیماری عمل کند. برخورداری یک جامعه از رسانه مستقل و پرسشگر می‌تواند به عنوان یک سوپاپ اطمینان، نقش ویژه‌ای در امنیت و پیشرفت و توسعه یک کشور و رفع تهدیدات سیاسی و فرهنگی و مشروعیتی از دولت مستقر، ایفاء نماید، و در عین حال مانع از انباشت مطالبات بدون پاسخ مردم در لایه‌های اجتماع ، و تبدیل آن به یک تهدید و شورش اجتماعی گردد.

قلب تپنده تولید خبر در فضای رسمی تولید رسانه‌ای بر عهده خبرگزاری و در گام دوم وب‌سایت‌های خبری است. در ایران هم نقش خبرگزاری‌ها، در تولید خوراک رسانه‌های گوناگون از دیرباز اهمیت داشته که تا امروز هم با وجود ظهور رسانه‌های مختلف و متنوع از آن کاسته نشده و به عنوان یکی از مهم‌ترین مجراهای تولید و انتشار اخبار شناخته می‌شوند. از جمله این رسانه‌های نوظهور که توانسته‌اند در کنار خبرگزاری‌ها نقش مهمی در تولید خبر و توزیع فراورده‌های آن ایفا کند وب‌سایت‌های خبری هستند که با اقبال خیره‌کننده‌ای از سوی متولیان رسانه‌ای مواجه شده‌اند.

مفهوم خبرگزاری

– خبرگزاری[۱]

از نظر لغوی ، واژه «خبرگزاری» یک اسم مرکب است که از دو بخش عربی و فارسی تشکیل شده و معنای آن « ابلاغ و رسانیدن خبر» ، « اطلاع وگزارش دادن «خبر» و «عمل خبرگزار» است.

دهخدا در فرهنگ لغت خود بین خبرگزاری و خبرگزار تفاوت قائل می‌شود و خبرگزاری را «عمل مخبر» و خبرگزار را « مخبر» می‌نامد. خبرگزاری، عمل فراهم آوردن خبر و در اختیار منابع پخش چون رادیو، روزنامه یا اداره‌ای گذاردن است که خبرها را به دست می‌آورد و منتشر می‌کند ( دهخدا، ۱۳۳۹: ۲۸۵). علت آن که در این تعریف، خبرگزاری، منبع خبری «رادیو» و «روزنامه» تلقی شده است، فراگیر نشدن دیگر وسایل ارتباط جمعی به خصوص تلویزیون در زمان دهخدا بوده است(اسدی و علی آبادی،۱۳۸۱). معین در فرهنگ خود در تعریف خبرگزاری می‌نویسد: «خبرگزاری، اداره و موسسه‌ای است که خبرها را کسب و منتشر می کند»(معین،۱۳۷۵:۱۳۹۷).

در فرهنگ عمید نیز آمده است: «‌خبرگزاری اداره یا بنگاهی است که خبرهای دنیا را با وسایل مختلف جمع آوری می‌کند و برای روزنامه‌ها و سایر موسسات می‌فرستد»(عمید، ۱۳۵۳: ۹۹۱).
این فرهنگ لغت ، خبرگزار را کسی معرفی می‌کند که‌: «خبرهای روز را برای روزنامه‌ها یا موسسه‌های خبری جمع آوری می‌کند و می‌فرستد (اسدی و علی آبادی ، ۱۳۸۱).

در کتاب ژورنالیسم تودی ( روزنامه نگاری امروز) تعریفی که از خبرگزاری شده مشابه تعریف فر هنگ عمید است. در این تعریف خبرگزاری، سازمانی تلقی شده است که  خبرها را از سراسر جهان تهیه، در قبال نگارش و انتشار آن حق الزحمه دریافت­می کند .(۳۲۰:۲۰۰۵, Ferguson)

 

[۱] . Wire service , press agency ,news agency

 

70,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله ارتباطات دهان به دهان
  • مقاله مهارت های ارتباطی و مؤلفه های آن
  • مقاله رسانه
  • مقاله خبر
  • مقاله ارتباطات انسانی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.