مقاله بردگی در حقوق بین الملل

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله بردگی در حقوق بین الملل

تعداد صفحات: ۳۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

«رسم برده و کنیز داشتن از عهد باستان تا قرون اخیر در تمام اقوام شرق و غرب رواج داشته و منشأ آن جنگ و پیروزی و حق غنیمت و اسارت بوده است» (سنجابی، ۱۳۴۲، ص ۳۲۳).

در مغرب زمین از یونان باستان و رم قدیم گرفته تا کشورهای جدید اروپا، بردگی همواره وسیله استثمار و استعمار بوده است. یعنی توده‌های عظیمی از حقوق ملی و انسانی محروم می‌شدند و به عنوان برده و غلام در مزارع و معادن و کشتی‌ها به اعمال شاقه اشتغال داشتند. در یونان قدیم حکیم بزرگواری مانند ارسطو در کتاب «سیاست» خود می‌نویسد: « به‌حکم قوانین طبیعت برخی از آدمیان آزاد به جهان آمده‌اند و گروهی دیگر برای بندگی ساخته شده‌اند و. بندگی برای آنان هم سودمند است و هم روا» ( سنجابی، ۱۳۴۲، ص ۳۲۳).

 

واژه های کلیدی: بردگی ، اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر،

فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۵
پیشینه بردگی ۶
اکتشافات دریایی و آغاز بردگی ۶
اصل آزادی دریانوردی و داخل شدن دیگر کشورهای اروپایی در امر تجارت برده ۸
برده و تجارت مثلث ۹
داغ کردن برده ۱۰
بارگیری ۱۱
بسته‌بندی محموله ۱۱
پایان سفر دریایی و ورود بردگان به آمریکا و چگونگی رفتار با آنان ۱۲
فروش در آمریکا ۱۳
بردگی پلانتاسی (کشتزارهای روستایی) ۱۴
پاره‌ای از نظرات حقوق‌دانان غربی راجع به بردگی ۱۴
علل و موجبات الغای و امحای بردگی ۱۵
اقدامات و استناد به حقوق طبیعی جهت لغو بردگی ۱۷
جنبش ضد بردگی در صحنه بین‌المللی ۱۹
قیامها و شورشهای بردگان آفریقایی بین قرن‌های شانزدهم و نوزدهم ۲۱
بردگی در متون حقوق بین الملل ۲۵
اعلامیه‌‌ی جهانی حقوق بشر ۲۵
کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی سازمان ملل متحد ۲۶
جنایات علیه بشریت درمنشور نورنبرگ ۲۷
اساسنامه‌ی دیوان بین ‏المللی کیفری ۳۰
بردگی در تعهدات بین المللی ۳۲
نتیجه گیری ۳۴
فهرست منابع ۳۷

منابع

سیمونز. اریک. ن (۱۳۶۲)، تاریخ تجارت. ابوالقاسم حالت، امیرکبیر، چاپ اول، تهران.

ذاکر حسین، عبدالرحیم (۱۳۶۵)، دریا و قدرتهای استعمارگر و امپریالیستی، پلی‌کپی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تهران.

ذاکر حسین، عبدالرحیم (۱۳۶۶)، سیر قدرت در دریاها، پلی‌کپی، جزوه درسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تهران.

ذاکر حسین، عبدالرحیم (۱۳۶۸) تأسیسات حقوقی و سیاسی امپریالیستی. چاپ تهران.

راستین، دکتر منصور (۱۳۴۵)، از بردگی تا آزادی. ابن‌سینا، تهران.

فرامرزی، احمد (۱۳۴۷)، بردگی در جهان، ابن‌سینا، تهران.

مانتفیلد، آن (۱۳۵۷)، تجارت برده، محمود فلکی مقدم. گوتنبرگ، چاپ اول، تهران.

وکیل، امیر ساعد (۱۳۸۷)، جنایات علیه بشریت در حقوق بین الملل معاصر، مجله حقوق بین المللی، شماره ۳۹.

پانیکار. ک. م (۱۳۴۷) آسیا و استیلای باختر، ترجمه محمد علی مهمید. تهران.

ابومحمد، دکتر عبدالحمید (۱۳۴۶)، تحولات سیاستهای استعماری، پلی‌کپی، جزوه فوق‌لیسانس علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی.

مقدمه

آزادی در ذات خود موهبت الهی و حق طبیعی انسان‌هاست که نقش مؤثری در زندگی انسان‌ها دارد. آزادی چیزی است که هر انسانی در هنگام خلقت آن را با خود دارد و پس از حق حیات، آزادی حق هر انسان است و بر اساس این حق، شخص، در انتخاب عقیده، گفتار و عمل و تعیین سرنوشت، تا زمانی که تجاوز به حقوق و آزادی دیگران نشود، مختار و آزاد است.

در ماده‌ی ۱ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، سه اصل کلی که زیربنای حقوق بشر می‌باشد، مطرح شده که عبارتند از آزادی، برابری و برادری و در آن ماده آمده است:

تمام افراد بشر آزاد زاده می‌شوند. از لحاظ کرامت و حقوق برابر‌اند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و باید با یک‌دیگر با روحیه‌ی برادرانه رفتار کنند.

در ماده‌ی اول حقوق بشر فرانسه آمده است: افراد بشر آزاد زاده می‌شوند و آزاد می‌زایند و حقوق برابر دارند و  امتیازات اجتماعی تنها براساس منافع عمومی است.

ماده‌ی دوم اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر، بر اصل عدم تبعیض تأکید دارد، یعنی هرکس می‌تواند از حقوق و آزادی‌های مندرج در اعلامیه، بدون تفاوت از لحاظ نژاد، جنس، زبان، مذهب- چنان‌چه منشور ملل متحد آرزو می‌کند- برخوردار گردد. هم‌چنین بدون تفاوت از لحاظ رنگ، عقیده‌ی سیاسی، یا هر عقیده‌ی دیگر، ملیت، وضع اجتماعی، ثروت، تولد و هرموقعیت، دیگر و نیز وضع سیاسی، حقوقی یا بین‌المللی کشور یا سرزمینی که شخص به آن تعلق دارد.

و ماده‌های ۳-۱۱ این اعلامیه نیز حقوق و آزادی‌های شخصی را که در قوانین اساسی بیش‌تر کشورها مندرج است، مانند حق حیات (ماده‌ی ۳) که نه‌تنها شامل حمایت از فرد، در برابر هرگونه تجاوز به زندگی و تمامیت جسمی  او است، بلکه حمایت از انسان در برابر بی‌نوایی و خطراتی که جسم و جان او را تهدید می‌کند را نیز شامل می‌شود.

حق آزادی نه‌تنها آزادی جسمی و ایمنی در برابر بازداشت‌ها و تبعید‌های غیر قانونی و منع بردگی و خرید و فروش انسان‌ها را در بر می‌گیرد، بلکه از آزادی حقوقی یعنی شناخت و شخصیت حقوقی انسان و تضمین حق دفاع در برابر دادگاه‌ها، حق مراجعه به دادگاه‌ها در مقابل خودسری‌‌ها و سوء استفاده‌ها و قانون شکنی‌ها و عطف به ماسبق‌شدن قوانین کیفری و ماده‌های ۱۸-۲۱ آن اعلامیه، و آزادی‌های عمومی و حقوق سیاسی سخن می‌گوید.

پیشینه بردگی

اکتشافات دریایی و آغاز بردگی

بردگی در عصر استعمار، با اکتشافات جغرافیایی دریایی که از قرن پانزدهم میلادی آغاز شده همراه و توأم است. در صدر استعمارگران برده‌دار، دو کشور پرتغال و اسپانیا قرار داشتند که نخستین مکتشفین دریایی بوده‌اند و در این‌جا به بررسی اقدامات هریک از این دو کشور در زمینه بردگی می‌پردازیم:

الف- پرتغال و بردگی- پرتغالیان نخستین اروپاییانی بودند که سواحل غربی آفریقا را پیموده و ایستگاه‌های تجاری برای خود بنا نموده بودند و نیز نخستین اروپاییانی بودند که مستقیماً برای بدست آوردن بردگان سیاه به آفریقا رفتند. پرتغالیان در حدود سنه‌ی ۱۴۲۰ میلادی در آفریقا پیاده شدند و نظام بردگی را پی نهادند. «پرتغالیان برای دست‌گیری و بدام انداختن سیاهان، خود را پنهان می‌کردند و در کمین مردان و زنان سیاه می‌نشستند. همین‌که سیاهان بیچاره از کلبه‌های خود بیرون می‌آمدند و در بیشه‌ای برای اجابت مزاج می‌رفتند آنان را می‌ربودند» (سیمونز،۱۳۶۲، ص۱۰۴).

 

50,000 ریال – خرید

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.