مقاله چرا ورزش می کنیم

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله چرا ورزش می کنیم

تعداد صفحات: ۳۸

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

سازمان بهداشت جهانی (۲۰۰۸) سلامت روانی را فقط فقدان اختلال روانی نمی­داند بلکه آن را حالتی از رفاه و آسایش می­داند که طبق آن هر شخصی خودش را توانا و با استعداد می­داند و می­تواند با استرس­های طبیعی زندگی کنار آید، به طور مفید و موفقیت ­آمیزی کار کند و در اجتماع مشارکت داشته باشد. سلامت روان دارای مشخصه­ هایی از جمله: “اضطراب”[۱]، “افسردگی”[۲]، “علایم جسمانی”[۳] و “کارکرد اجتماعی”[۴]  می­باشد )رمضانی­نژاد،۱۳۷۶).

ورزش عبارت از فعالیت و اشتغال در ساعات بیکاری است که جنبه حرکات در آن بیش از سایر جنبه­هاست و در عین حال فعالیتی است مربوط به بازی که می­تواند حرکات و فعالیت­هایی را در برگیرد که دال بر انجام دادن کاری است. لذا این­گونه فعالیت­ها که به صورت رقابت­انگیز انجام می­شود، دارای دستورالعمل و قواعد ویژه­ای است و امکان دارد به فعالیت حرفه­ای نیز تبدیل شود (شعبانی بهار، ۱۳۸۴).

اخیراً محققین در حیطه روان­شناسی ورزش[۵] مطالعات خود را بر نقش “فعالیت بدنی” بر  سلامت جسم و روان متمرکز نموده­اند (عبدلی،۱۳۸۶). این تمرکز با توجه به بررسی­های سازمان بهداشت جهانی و افزایش اختلالات مخصوصاً در ابعاد سلامت روان افزایش یافته است (وزارت بهداشت، ۱۳۷۸). در حال حاضر، نقش فعالیت بدنی و ورزش منظم بر سلامت جسمانی و روانی به اثبات رسیده است، به گونه­ای که نتایج مطالعات نیز نشان­دهنده نقش مثبت فعالیت بر بهبود ابعاد ذکر شده است (فستینگ[۶]، ۱۹۹۲).

 

واژه های کلیدی: سلامت عمومی، ورزش، فعالیت بدنی، اصول تدریس تربیت بدنی

فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۵
مفهوم سلامت روان ۷
تاریخچه بهداشت روان ۸
تعاریف سلامت روان ۹
سلامت روان از دیدگاههای مختلف ۱۰
سلامت روانی از نظر مکاتب مختلف ۱۱
اصول سلامت روانی ۱۳
اهداف ایجاد سلامت روان ۱۵
سلامت روان و نوجوانی و مدرسه ۱۷
بزرگی مسأله سلامت روان ۱۹
اهداف عمومی تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش ۲۱
اهداف اختصاصی تربیت بدنی در آموزش و پرورش ۲۲
اصول تدریس تربیت بدنی در آموزش و پرورش ۲۲
اصول روانی انتخاب فعالیتهای ورزشی ۲۳
ویژگیهای ورزش ۲۳
فواید ورزش ۲۵
سه حیطه کسب سلامتی ۲۶
چرا ورزش میکنیم؟ ۲۸
چرا ورزش نمیکنیم؟ ۳۰
نتیجه گیری ۳۲
فهرست منابع ۳۴

منابع

شعبانی بهار، غلامرضا (۱۳۸۴). اصول و مبانی تربیت بدنی و ورزش. همدان : انتشارات دانشگاه بوعلی سینا.

رمضانی­نژاد، رحیم؛ نیازی، سید محمد؛ همتی نژاد، مهر علی(۱۳۸۸). مقایسه سلامت عمومی افراد شرکت کننده در ورزش همگانی و افراد غیر فعال. فصلنامه علوم ورزش. ۲(۴): ۶۶-۴۹٫

تابشیان، امیر(۱۳۷۱). تأثیر شیوه­های زندگی بر سلامت انسان. مجله علمی فرهنگی بهداشت جهان. تهران: مرکز نشر دانشگاهی، ۷(۱).

احمدوند، محمد علی (۱۳۸۲). بهداشت روانی. تهران: انتشارات دانشگاه پیام نور.

شاملو، سعید (۱۳۸۲). بهداشت روانی. تهران:انتشارات رشد.

شاملو، سعید (۱۳۶۹). بهداشت روانی. تهران: انتشارات رشد.

میلانی فر، بهروز(۱۳۸۷). اصول بهداشت روانی. تهران: انتشارات قومس.

نجات، حمید ؛ ایروانی، محمود (۱۳۷۸). مفهوم سلامت روان در مکاتب روان­شناسی، فصلنامه اصول بهداشت روانی. (۳).

احمدی، عزت­اله؛ شیخ علیزاده، سیاوش؛ شیرمحمدزاده، محسن(۱۳۸۳). بررسی آزمایشی تأثیر ورزش بر سلامت روانی دانشجویان. فصلنامه حرکت: ۲۸: ۲۹- ۱۹٫

مرتضوی، سیده صالحه؛ افتخار اردبیلی، حسن؛ اسحاقی، سید رضا؛ درعلی، رضا (۱۳۹۰). تأثیر فعالیت بدنی منظم بر سلامت روان سالمندان شهرکرد. مجله دانشکده پزشکی اصفهان.۲۹(۱۶۱).

شهیدی، شهریار؛ حمدیه، مصطفی ( ۱۳۸۱ ). اصول و مبانی بهداشت روانی. تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی و دانشگاه ها(سمت).

ایزدی، علی اکبر؛ میر حیدری، مینو دخت؛ رحمتی، مهناز (۱۳۸۱). تربیت بدنی عمومی ۱. چاپ بیستم. انتشارات دانشگاه پیام نور.

شفیعی، محسن (۱۳۸۷). روش تدریس تربیت بدنی. چاپ دوم. تهران: انتشارات دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی.

مقدمه

 امروزه پیشرفت­های گسترده در فناوری، به وضوح، سبک و شیوه ­ی زندگی بسیاری از جوامع بشری را تحت تأثیر خود قرار داده است که نمود این امر در کشورهای صنعتی مشخص­تر می­باشد. علیرغم پدیدار شدن بحران انرژی در آینده جهان، کاهش قابل ملاحظه­ای در فعالیت­های حرکتی و بدنی افراد جامعه، به علت پدیدار شدن ماشین و جایگزینی رفاه و کم تحرکی به جای تلاش و کوشش بدنی، رخ داده است. مردم روز به روز بیشتر و بیشتر بی­تحرک شده و بسیاری از افراد فقط در اوقات فراغت اندک و محدود خود، امکان انجام فعالیت­های حرکتی و ورزشی را پیدا می­کنند (مددی و نیرومند، ۱۳۶۹).

در دهه اخیر به نقشی که ورزش و فعالیت­های بدنی در درمان مشکلات روانی و بهبود سلامت روانی بازی می­کند توجه بیشتری شده است. در یکی از پژوهش­ها فوایدی که در نتیجه تغییرات فیزیولوژیکی در طول ورزش مستند شده است شامل بهبود وضع روانی و خلق و خُوی و کنترل اضطراب و افسردگی است. همچنین این پژوهش بیان می­کند تغییرات اجتماعی- فرهنگی و روانی برخاسته از ورزش و فعالیت فیزیکی فواید سلامت روانی با ارزشی را به همراه دارد (کارلس و داگلاس[۱]،۲۰۱۰).

“فعالیت بدنی[۲] عبارت است از مجموعه فعالیت­هایی که موجب ورزیده شدن بدن و حرکات آدمی می­شود و بدین وسیله جمال و زیبایی در وجود آدمی توسعه می­یابد و او را به زیبایی مطلق نزدیک می­کند. که البته بایستی اذعان نمود که تعریف فوق یک مفهوم کلی و فراگیر از همه­ی انواع فعالیتهای بدنی ، تفریحی رقابتی می­باشد؛ بنابراین، ژرژمانیان[۳] فرانسوی در تعریف ورزش می­گوید: ورزش عبارت از فعالیت و اشتغال در ساعات بیکاری است که جنبه حرکات در آن، بیش از سایر جنبه­هاست و در عین حال فعالیتی است مربوط به بازی که می­تواند حرکات و فعالیت­هایی را در برگیرد که دال بر انجام دادن کاری است. لذا این­گونه فعالیت­ها که به صورت رقابت­انگیز انجام می­شود، دارای دستورالعمل و قواعد ویژه­ای است و امکان دارد به فعالیت حرفه­ای نیز تبدیل شود (شعبانی بهار، ۱۳۸۴).

نظام آموزشی “مدرسه” نقش بسیار مهمی در آموزش سلامت و ارتقای آن در دوران کودکی و بعد از آن ایفا می­کند و باعث بهبود شخصیت دانش­آموزان، نگرش، مهارت و نیز آگاهی آنان می­شود. آموزش برای افزایش شرکت نوجوانان و جوانان در فعالیت­های جسمانی، یکی از راهکارهای مهم حمایت از ارتقای رفتارهای مؤثر در سلامت است (آزرمی، ۱۳۷۱).

به باور تونز[۴] و همکاران (۱۳۷۱)، مدارس بستری اساسی در انتقال گسترده آموزش سلامت فراهم می­کنند (تابشیان، ۱۳۷۱).

در زمینه ورزش و سلامت روانی[۵]، قبلاً تصور عمومی بر این بود که فعالیت ورزشی برای سلامت جسمانی مفید است. امروزه بر این امر توجه شده که ورزش علاوه بر سلامت جسمانی، در ارتقای سلامت­­­روانی نیز مؤثر است. ورزش نقش مهمی در سلامت روانی دارد، به طوری که در سال ۲۰۰۲ شعار سازمان بهداشت جهانی[۶]“تحرک رمز سلامتی” بود (لاندرس[۷]،۲۰۰۵).

توجه به ابعاد سلامت نه تنها در بهبود سلامت مؤثر است بلکه زمینه­ی مساعدی نیز برای شکوفایی استعدادهای نهفته فراهم می­آورد. چنانکه میلانی­فر (۱۳۸۲)، به نقل از لوینسن[۸] و همکارانش بیان می­کند سلامت روان عبارت است از: اینکه فرد چه احساسی نسبت به خود، دنیای اطراف محل زندگی اطرافیان، مخصوصاً با توجه به مسئولیتش در مقابل دیگران، چگونگی سازش وی درباره خود و شناخت موقعیت مکانی و زمانی خویش دارد. اکثریت روان پزشکان توانایی سازش با محیط، انعطاف­پذیری به قضاوت عادلانه و منطقی در مواجهه با محرومیت­ها و فشار­ها را ملاک سلامت و تعادل روان می­دانند (میلانی­فر،۱۳۸۲).

 مفهوم سلامت روان

پیش از پرداختن به تعریف سلامتی روانی لازم است به یک نکته اشاره نماییم. سه واژه­ «بهداشت روانی» و«سلامت روانی» و « بهزیستی روانی» اگر چه دارای معانی متفاوتی هستند، ولی در مواردی بجای یکدیگر به کار می­روند (هرشنسن[۹] و پاور[۱۰]، ۱۹۸۸، ترجمه منشی طوسی،۱۳۷۴).

سلامت یکی از مفاهیم ضروری و همواره مورد بحث دنیای پیچیده انسان است که قدمتی به بلندای هستی وی دارد. سلامتی کیفیتی از زندگی می­باشد که تعریف آن مشکل و اندازه­ گیری آن نیز سخت می­باشد. متخصصان تعاریف متعددی از مفهوم سلامت ارائه کرده­ اند اما همه آنها به­طور مشترک مسؤولیت درقبال وجود خود و انتخاب سبک زندگی سالم را سرلوحه مباحث خود قرار داده­اند و همه آنها با هدف به حداکثر رساندن توان فرد برای بهتر زیستن توجه دارند.

برای سلامتی معانی متعددی وجود دارد هرچند کلمه سلامتی برای ما شناخته شده و دارای مفهوم مشخص است، با این وجود تعریف آن آسان نیست و برای مردم مختلف معنای متفاوتی دارد. معنای لغوی سلامتی کامل بودن، بی­عیب بودن، تندرستی و مقدس بودن است. سلامت در بُعد جسمانی و روانی معنا می­یابد، زیرا انسان به تنهایی نه جسم است و نه روان، بلکه تلفیقی از این دو عنصر می­باشد. لذا چون انسان در محیط اجتماع به سر می­برد و در اجتماع پیوسته در معرض عوامل اجتماعی و بیولوژیکی گوناگون قرار می­گیرد، نتیجه آن اختلال در سلامت روانی است. اغلب مردم از اهمیت حفظ سلامت جسمانی خود آگاهند و از روش­هایی چون ورزش منظم، تغذیه مناسب، و آزمایش­های طبی مرتب برای کسب اطمینان از سلامتی خود استفاده می­کنند، اما تنها تعداد کمی از مردم به اهمیت حفظ بهداشت روان خود واقف هستند. هر چند همه در زندگی خود فشار روانی را تجربه می­کنند و قطعاً میزان معینی از آن برای انگیزش مفید است، اما سطوح فشار روانی باید به دقت مورد بازبینی واقع شود. فشار روانی می­تواند مشکلات جسمانی (فشارخون بالا، سردرد، گردن­درد، خستگی)، تولید کند و ممکن است سرآغازی برای ناتوانی روانی در بعضی از افراد باشد. بنابراین اصطلاح سلامت روانی، اصطلاحی است که از آن برای بیان و اظهارکردن هدف خاصی برای جامعه استفاده می­شود. هر فرهنگی براساس معیارهای خاص خود به دنبال سلامت روانی است.

 

[۱]– Carless & Douglas

[۲]– Exercise

[۳] – Georrge Manian

[۴]-Townes

[۵] – Mental health

[۶]– World Heath organization

[۷]– Landers

[۸]– Louensen

[۹] – Hershenson

[۱۰] – Power

[۱] – Anxiety

[۲] – Depression

[۳] – Somatization

[۴] – Social dysfunction

[۵] – Sport Psychology

[۶] – Fasting

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش ورزش در کاهش وزن
  • مقاله رفتار نابهنجار در ورزش فوتبال
  • مقاله سبک رهبری در ورزش
  • مقاله کاربرد هیپنوتیزم در ورزش
  • مقاله پرخاشگری در ورزش فوتبال
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.