مقاله مزایا و معایب شبکه های اجتماعی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله مزایا و معایب شبکه های اجتماعی

تعداد صفحات: ۳۰

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

یک شبکه اجتماعی، یک ساختار اجتماعی است که از گره هایی که عموما فردی یا سازمانی هستند تشکیل شده است که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصل هستند. دلیلی که باعث شده چنین شبکه هایی از موقعیت خوبی برخوردار شوند، رنگ و بوی اجتماعی آنهاست چرا که انسان موجودی اجتماعی است.

این شبکه های اجتماعی در عین حالی که فضاهایی جهت پیدا کردن دوستان جدید است افراد می توانند با دوستان قدیمی خود که در جریان تغییرات زندگی شان قرار داشته اند، ارتباط برقرار کنند. مکان هایی برای تبادل نظر هستند که در آن ها جوانان عقاید و نظرات خود را با هم به اشتراک می گذارند.

از جمله شبکه های اجتماعی مشهور که کاربران زیادی را از نقاط مختلف دنیا به خود جذب نموده است، می توان فیس بوک، توییتر، لینکدین،فلیکر و گوگل پلاس را نام برد.

برای شبکه های اجتماعی از منطرهای مختلف می توان انواعی را در نظر گرفت. این منظرها عبارتند از :

نوع ارتباطات این شبکه ها ، نوع فعالیت آنها و از نظر باز یا بسته بودن جذب اعضا.

بسیاری وب سایت های موجود در اینترنت که دارای جنبه ای از تعاملات افراد با یکدیگر و یا به اشتراک گذاری منابع اطلاعات میان افراد و به عبارت دیگر دارای جنبه اجتماعی باشند، در حوزه شبکه های اجتماعی قرار می گیرند.شبکه های اجتماعی با هدف توسعه مشارکت های اجتماعی، ساماندهی افراد در قالب اجتماعات مجازی، به اشتراک گذاشتن علاقه مندی ها توسط اعضا و ایجاد محتوا توسط ایشان، و ارائه تبلیغات هدفمند اینترنتی روی کار آمده و رشد کرده اند.

این شبکه ها دارای مزایای زیادی هستند که از جمله آنها می توان انتشار سریع و آزادانه اخبار و اطلاعات، افزایش قدرت تحلیل و تقویت روحیه انتقادیامکان عبور از مرزهای جغرافیایی و آشنایی با افراد، جوامع و فرهنگ های مختلف، شکل گیری و تقویت خرد جمعی، امکان بیان ایده ها به صورت آزادانه و آشنایی با ایده ها، افکار و سلیقه های دیگران ، کارکرد تبلیغی و محتوایی، ارتباط مجازی مستمر با دوستان و آشنایان، تبلیغ و توسعه ارزش های انسانی و اخلاقی در عرصه جهانی، یکپارچه سازی بسیاری از امکانات اینترنتی و وبی، توسعه مشارکت های مفید اجتماعی، افزایش سرعت در فرایند آموزش و ایجاد ارتباط شبانه روزی بین استاد و شاگرد و افزایش اعتماد، صمیمیت و صداقت در فضای سایبر اشاره نمود.

اما در کنار این مزایا، معایب و پیامدهای منفی ای نیز دارند که شامل شکل گیری و ترویج سریع شایعات و اخبار کذب، تبلیغات ضد دینی و القای شبهات، نقض حریم خصوصی افراد، انزوا و دور ماندن از محیط های واقعی اجتماع و تأثیرات منفیِ رفتاری، می باشد.

واژه های کلیدی : شبکه اجتماعی، مزایای شبکههای اجتماعی، معایب شبکههای اجتماعی ،اینترنت

فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۷
تاریخچه شبکه های اجتماعی ۹
تعریف شبکه اجتماعی ۱۰
انواع شبکه های اجتماعی ۱۲
۱-بر مبنای نوع ارتباطات ۱۲
۲-ارتباطات اجتماعی ۱۳
۳-شبکه بندی ۱۳
۴-ناوبری ۱۳
۵-بر مبنای نوع فعالیت ۱۴
۶-شبکه های اجتماعی اطلاعاتی ۱۵
۷-شبکه های اجتماعی تخصصی ۱۵
۸ -شبکه های اجتماعی آموزشی ۱۵
۹-شبکه های اجتماعی سرگرمی ۱۵
۱۰-شبکه های اجتماعی علمی ۱۶
۱۱-شبکه های اجتماعی خبری ۱۶
۱۲-از نظر باز یا بسته از نظر اعضا ۱۶
۱۳-شبکه های با عضویت آزاد و باز برای افراد ۱۶
۱۴-شبکه های با عضویت محدود شده به داشتن شرایطی خاص توسط افراد ۱۷
۱۵-شبکه های بسته و عضویت تنها در صورت دعوت توسط سایر اعضا ۱۷
۱۶-بر مبنای سطح پوشش ۱۷
۱۷-شبکه های جهانی ۱۷
۱۸-شبکه های منطقه ای ۱۸
۱۹-شبکه های ملی ۱۸
۲۰-شبکه های سازمانی ۱۸
ویژگی های انحصاری شبکه های اجتماعی ۱۹
اهداف و کارکردهای شبکه های اجتماعی ۱۹
۱-سازماندهی انواع گروه های اجتماعی مجازی ۱۹
۲-توسعه مشارکت های اجتماعی ۱۹
۳-به اشتراک گذاشتن علاقه مندی ها توسط اعضا ۲۰
۴-ایجاد محتوا توسط اعضا ۲۰
۵-تبلیغات هدفمند اینترنتی ۲۰
مزایای شبکه های اجتماعی ۲۱
۱-انتشار سریع و آزادانه اخبار و اطلاعات، افزایش قدرت تحلیل و تقویت روحیه انتقادی ۲۱
۲-امکان عبور از مرزهای جغرافیایی و آشنایی با افراد، جوامع و فرهنگ های مختلف ۲۱
۳-شکل گیری و تقویت خرد جمعی ۲۲
۴- امکان بیان ایده ها به صورت آزادانه و آشنایی با ایده ها، افکار و سلیقه های دیگران ۲۲
۵-کارکرد تبلیغی و محتوایی ۲۲
۶-ارتباط مجازی مستمر با دوستان و آشنایان ۲۳
۷-تبلیغ و توسعه ارزش های انسانی و اخلاقی در عرصه جهانی ۲۳
۸-یکپارچه سازی بسیاری از امکانات اینترنتی و وبی ۲۳
۹-توسعه مشارکت های مفید اجتماعی ۲۴
۱۰-ا فزایش سرعت در فرایند آموزش و ایجاد ارتباط شبانه روزی بین استاد و شاگرد ۲۴
۱۱- افزایش اعتماد، صمیمیت و صداقت در فضای سایبر ۲۴
پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی ۲۵
۱- شکل گیری و ترویج سریع شایعات و اخبار کذب ۲۵
۲-تبلیغات ضد دینی و القای شبهات ۲۵
۳- نقض حریم خصوصی افراد ۲۵
۴- انزوا و دور ماندن از محیط های واقعی اجتماع ۲۶
۵- تأثیرات منفیِ رفتاری ۲۶
نتیجه گیری ۲۸
منابع: ۳۰

منابع:

[۱] محمد آزادنیا، فاطمه ثقفی، فاطمه قیافه داودی و آنیتا هادی زاده،” مدل های کسب وکار شبکه های اجتماعی”، گزارش فنی پژوهشکده فناوری اطلاعات، مرکز تحقیقات و مخابرات ایران،  ۱۳۹۱

[۲] محمد آزادنیا، محمدعلی صفری، نازنین دهقانی،” بررسی مسائل فنی مرتبط با طراحی و توسعه شبکه های اجتماعی”، گزارش فنی پژوهشکده فناوری اطلاعات، مرکز تحقیقات و مخابرات ایران، ۱۳۸۹

[۳] مصطفی کریمی، شبکه های اجتماعی ، نام آوران، موسسه تحقیقاتی پژوهشی و رسانه ای، جلد۱

[۴] Michael Fire, Lena Tenenboim, Ofrit Lesser, Rami Puzis, Lior Rokach and Yuval Elovici, Link Prediction in Social Networks using Computationally Efficient Topological Features, IEEE International Conference on Privacy, Security, Risk, and Trust, and IEEE International Conference on Social Computing, 2011

مقدمه

اینترنت به عنوان یکی از مهم ترین ابداعات بشر در قرن اخیر، با قابلیت ها و کارکردهای متعدد و گسترده اش، بخش های مختلف زندگی انسانی را تحت تأثیرات مثبت و منفی خود قرار داده است. مبنا و هدف اصلی اینترنت، برداشتن فاصله جغرافیایی میان انسان های سراسر دنیا و ایجاد تحول در عرصه ارتباطات و تبادل اطلاعات است.[۱]

اینترنت، کار خود را به عنوان ابزار ارتباط متخصصان و خصوصاً جهت تبادل داده ها و منابع تحقیقاتی، شروع کرد و به مرور زمان توانست خود را تا سطح برقراری ارتباط بین افراد معمولی از طریق پست الکترونیکی ارتقا بخشد. پس از مدتی، اینترنت به منزله فضایی جدید جهت بسط فعالیت های تجاری در امور نقل و انتقالات مالی، بازاریابی و همچنین ابزار پیگیری برای مصرف کنندگان، مورد توجه واقع شد. وبلاگ ها و وب سایت ها، نرم افزارهای گفتگوی برخط، سرویس های پست الکترونیک و غیره امکانات جدیدی بودند که در پرتوی اینترنت و شبکه جهانی وب، در اختیار کاربران قرار گرفتند.

در حالی که هنوز هیچ کس تصور نمی کرد که روزی جنبه اجتماعی اینترنت به صورت یکی از کاربردهای اصلی آن درآید، شبکه های اجتماعی[۱] اینترنتی پای به عرصه وجود گذاشتند. این موضوع در بین کاربران اینترنتی چنان مورد استقبال قرار گرفت که به جرأت می توان گفت یکی از تأثیرگذارترین سرویس های ارائه شده در اینترنت و وب که در سال های اخیر تحول شگرفی در نظام اجتماعی کشورهای مختلف جهان به وجود آورده، شبکه های اجتماعی اینترنتی بوده است.

شبکه های اجتماعی، نسل جدیدی از پایگاه هایی هستند که این روزها در کانون توجه کاربران شبکه جهانی اینترنت قرار گرفته اند. این گونه پایگاه ها بر مبنای تشکیلات برخط فعالیت می کنند و هر کدام دسته ای از کاربران اینترنتی با ویژگی خاص را گرد هم می آورند. شبکه های اجتماعی را گونه ای از رسانه های اجتماعی می دانند که امکان دستیابی به شکل جدیدی از برقراری ارتباط و به اشتراک گذاری محتوا در اینترنت را فراهم آورده اند.

تغییر و تحولات در نظام اجتماعی ناشی از اینترنت، انکار ناپذیر است. این تغییرات حتی شیوه برقراری ارتباط شاگرد و استاد و روش تدریس در سطوح دانشگاهی را هم متحول کرده است. این امر به طور اساسی قابلیت انجام تحقیقات توسط دانشجویان و به اشتراک گذاشتن یافته های آنها با دیگران را بالا برده است. پست الکترونیکی، اتاق های گفتگو و نشست های اینترنتی باعث گردیده تا ارتباط دانشجویان با استاد و مطالب درسی خود بیشتر گردد. این امر نکته مثبتی برای آینده آموزش و تعلیم محسوب می شود و همه اینها مرهون اینترنت، وب و شبکه های اجتماعی مجازی است.

تاریخچه شبکه های اجتماعی

فضای مجازی امکان شکل گیری اجتماعات جدید را برای کابران فراهم می کند. از زمان تونیس و تلاش او برای تعریف دو گونه تجمع انسانی)یعنی » اجتماع «در مقابل» جامعه(« به بعد، همه متفکران علوم  اجتماعی و فرهنگی،» رودر رو بودن« ،» محدودیت تعداد« و »  مبتنی بر روابط عاطفی و نه رابطه عقلانی « را از خصائص بنیانی» اجتماع « عنوان کرده اند[۲].

هرچند که سایت های شبکه ی اجتماعی در چند سال اخیر است که در دنیای اینترنت جایگاه قابل توجهی پیدا کرده اند، ولی قدمت آنها به بیش از یک دهه پیش برمی گردد. از سایت سیکس دگری[۱] به عنوان نخستین شبکه ی اجتماعی یاد کرده اند. این وب سایت در سال ۱۹۹۷ راه اندازی شد و به کاربرانش اجازه می داد پروفایل )صفحه ای شخصی شامل مشخصات و تصاویر فردی( بسازند و لیستی از دوستان شان ایجاد کنند. نخستین تجربه ی شبکه ی اجتماعی موفق نبود و این سایت سه سال بعدتعطیل شد. اما در این فاصله چند سایت دیگر نیز با چنین رویکردی راه اندازی شدند. از جمله این سایت هامی توان به اشین اونیو[۲]و بلک پلنت [۳]  اشاره کرد. اغلب شبکه های اجتماعی اولیه با هدف دوست یابی و سرگرمی راه اندازی می شدند. لایوژورنال[۴] و رایز [۵] از جمله اولین شبکه های اجتماعی با اهداف حرفه ای بودند.

لایوژورنال شبکه ی اجتماعی مبتنی بر مرور ژورنال ها بود و در رایز نیز کاربران می توانستند حول فعالیت های تجاری شان شبکه سازی کنند. راه اندازی شبکه ی اجتماعی رایز در سال ۲۱۱۱ شروع دومین موج از شبکه های اجتماعی بود که فعالیت این نوع وب سایت ها را از تمرکز بر حوزه ی سرگرمی خارج کرد. در ادامه ی همین موج بود که سایت لینکد این[۶] نیز راه اندازی شد که هنوز فعالیت آن به عنوان مهم ترین شبکه ی اجتماعی حرفه ای و تجاری ادامه دارد. [۵]

 

[۱]SixDegree

[۲] AsianAvenue

[۳] BlackPlanet

[۴] LiveJournal

[۵] Ryze

[۶] LinkedIn

[۱] Social network

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله نقش اینترنت در جنبش های اجتماعی
  • مقاله شبکه ‏های اجتماعی و فیس بوک
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.