مقاله مبارزه با فساد اداری

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله مبارزه با فساد اداری

تعداد صفحات: ۶۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

فساد بعنوان یک رفتار همواره در اجتماع و نهادهای موجود در اجتماع روی می‌دهد. این رفتار یقیناً با دیگر امور اجتماعی دارای رابطه تاثیر و تاثر می‌باشد.

فساد اداری مانند ویروسی است که می تواند به واژگونی دولت، بی اعتمادی مؤسسات عمومی و مؤسسات خصوصی منجر شود و دارای تأثیر مخرب بر نظام اداری است. فساد اداری موجب تضعیف جامعه و تشدید فشار به ویژه بر گروههای کم درآمد می شود. از این رو می بایست از فساد اداری پیشگیری و با تمام اشکال آن مبارزه شود. برای تحقق این اهداف لازم است که راهکارهای لازم به منظور تضمین سلامت کارمندان توسط دولتها، رشد شفافیت در فعالیتهای مالی توسط دستگاه ها و اجرای معیارهای قوی از نظر مسئولیت پذیری از سوی بخش خصوصی پیش بینی شوند. هر چند که تلاش برای جلوگیری از فساد روز به روز پیچیده تر و دشوارتر می شود، اما در خصوص امر مبارزه با فساد اداری، بجز مبارزه مستقیم با موارد فساد بر اساس قوانین و مقررات، ارائه راهکارهای اجرایی مناسب در پیشگیری از فساد دارای اهمیت زیادی است.(عباس زادگان،۱۳۸۳، ۷۱)

در مبارزه با فساد اداری توجه به موارد زیر ضرورت دارد: مبارزه با فساد اداری یک فرایند دراز مدت بوده و عنصر اصلی مبارزه در این فرایند، اراده و عزم ملی و سیاسی است. این فرایند نیازمند پشتیبانی از بالا و حمایتهای پایین است و لازمه موفقیت این فرایند توجه به سه مقوله مکمل مقابله علمی، برنامه های پیشگیری و اقدامات علمی- فرهنگی، خواهد بود. (ربیعی،۱۳۸۳ ،۲۲)

 

واژه های کلیدی: فساد، فساد اداری، تاریخچه فساد، علل فساد،  مبارزه با فساد

  فهرست مطالب

چکیده ۴
مقدمه ۵
فساد اداری ۷
تعریف فساد ۱۰
سطوح فساد ۱۲
انواع فساد ۱۲
۱-فساد سیاسی ۱۴
۲-فساد مالی (اقتصادی) ۱۴
۳-فساد اداری ۱۴
۳-۱-مفهوم و تعریف فساد اداری ۱۵
۳-۲-انواع فساد اداری‏ ۱۷
۳-۳-تاریخچه فساد اداری ۲۱
تاریخچه فساد در ایران ۲۲
مبارزه با فساد در ایران ۲۳
وضعیت فساد پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۴
تبیین علل موجبه فساد ۲۷
رهیافتهای تبیین فساد ۳۰
تبیین علل فساد اداری ۳۲
عوامل محیطی ۳۴
قصد و فرصت، لازمه وقوع فساد ۳۵
متغیرهای تسهیل و تشویق کننده یا بازدارنده از فساد ۳۶
فساد اداری و رابطه آن با سایر عوامل اجتماعی ۳۸
۴- خصوصی سازی و رابطه آن با فساد ۴۱
نتیجه گیری ۵۶
منابع ۵۷

 منابع

تانزی، ویتو، ‌مسأله فساد ،فعالیتهای دولتی و بازار آزاد، ترجمه بهمن آقایی، اطلاعات سیاسی ـ اقتصادی، شماره ۱۵۰ ـ ۱۴۹

ابراهیم آبادی، غلامرضا، تحلیلی بر وضعیت فساد در ایران، مجلس و پژوهش شماره۴۶

خضری، محمد(۱۳۸۱) گزارش پژوهشی علل ایجاد و گسترش فساد در نظام بانکی کشور، انتشارات پژوهشکده مطالعات راهبردی

وزیرنیا، مهدی،(۱۳۵۴) سازمان های اداری ایران، دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی.

ا لوانی ، سید مهدی ، زرندی ، سعید ، عرب سرخی ، ابوذر(۱۳۸۹) ، مؤلفه های تدوین استراتژی ملی مبارزه با فساد جمهوری اسلامی ایران، نشریه مدیریت دولتی، دوره ۲، شماره ۴، صفحه ۳ تا ۲۲

مودودی ، ابولقاسم(۱۳۸۱) ، تحلیل جامعه شناسی از علل و چگونگی فساد اداری و راههای مبارزه با آن، همبستگی

نجفی کلوری، مقصود، گودرزی، محمود، فراهانی، ابوالفضل، اسماعیلی بیدهندی ، حسن(۱۳۹۱) عوامل مؤثر بر بروز فساد در سازمان های ورزشی (مطالعه موردی فساد اداری در فدراسیون فوتبال جمهوری اسلالامی ایران) ،مدیریت ورزشی، شماره ۱۴ ، ص ۱۲۲ -۱۰۹

هیوود، پل، فساد سیاسی (۱۳۸۱ )ترجمه محمد طاهری و بنی هاشمی، تهران، انتشارات پژوهشکده مطالعات راهبردی

ا لوانی، سید‌مهدی و منوچهر جفره، ارائه یک الگوی نظری برای کنترل و مهار فساد‌اداری، اقتصاد و مدیریت، ‌شماره ۳۶

سافارونی، انوفینو رائول،(۱۳۷۵)، ویروس قدرت، پیام یونسکو ش ۳۱۳٫

 مقدمه

رعایت اصول در ساماندهی یک نظام اجتماعی می‌تواند عمر آن را چنان طولانی کند که احساس کنیم عمر جاودانه یافته و بروز نابسامانی در ساخت و کارکرد آن نظام می‌تواند آن را به مرگ زودرس دچار سازد. نظام‌های سیاسی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و دوام و قوام آن‌ها را عواملی چند رقم می‌زند. از آنجا که نظام اداری هر جامعه بازوی اجرایی نظام سیاسی آن جامعه می‌باشد. لذا عملکرد درست یا نادرست آن می‌تواند نظام سیاسی را تداوم بخشد یا از مشروعیت بیندازد. بنابراین توجه بعدی به نظام اداری هر جامعه و آسیب‌شناسی درست این نظام می‌تواند کمک بزرگی به سیاستگذاران هر جامعه‌ای باشد که مشکلات را از قبل تشخیص دهند و برای حل آن‌ها راه‌حل‌های لازم را بیندیشند. یکی از مباحث مهم در زمینه آسیب‌شناسی نظام اداری توجه به مسأله فساد اداری است مسأله‌ای که اگر از آن غفلت شود، همچون غده‌ای سرطانی در همه اجزای جامعه رسوخ می‌کند و موجب از هم پاشیدگی نظام اجتماعی و به طریق اولی نظام سیاسی آن جامعه می‌گردد.

فساد در نظام‌های اداری اغلب کشورها موجب آسیب‌رسانی جدی به توسعه و پیشرفت شده و در کشورهای در حال توسعه اهمیت، مهار و کنترل آن کاملاً برای سیاستمداران و مردم آن‌ها واقع و آشکار گردیده‌‌‌‌است، از این رو از جهت اهمیت پیامدهای فساد اداری به بخشی از مضار آن پرداخته می‌شود.

فساد مانع رشد رقابت سالم و باعث عقب ماندن تلاش‌ها در جهت کاهش فقر و بی عدالتی اجتماعی می‌شود.

فساد اداری موجب تضعیف اعتقاد ملت‌ها به توانایی خویش و باعث ناامیدی و سرخوردگی نسبت به آینده قابل پیش‌بینی می‌شود.

فساد به افزایش قیمت‌های معاملات منجر شده، توسعه پایدار را مختل و امکان پیش بینی وضعیت اقتصادی را محدود می‌سازد.(پاپ، ۲۰۰۰، ۶)

از طرف دیگر باید توجه داشت که بدون برخورداری از یک دولت سالم و نظام اداری سالم و عاری از فساد دستیابی به توسعه امکان پذیر نیست. تأثیرات مثبت نظام اداری بر توسعه اقتصادی و سایر ابعاد توسعه منوط به سلامت نظام اداری است و در واقع نظام اداری سالم بستر مناسب را برای توسعه فراهم می‌آورد و به همین نحو فساد نظام اداری هزینه‌های اضافی سنگینی به جامعه و دولت تحمیل می‌کند، نظام اداری ناسالم می‌تواند به عنوان خورنده عظیم منابعی که باید صرف توسعه شود در‌آید و نه تنها توسعه را موجب نشود، بلکه همانند باتلاقی باشد که منابع را در خودش فرو می‌برد.(فرج‌وند،۱۳۸۲،ص۵۶)

در جوامعی که دچار فساد اداری هستند شناخت علل و عوامل فساد اداری نه در قالب گفتار و حرف بلکه در عمل باید به طور جدی بررسی گردد تا مواجهه با این معضل اجتماعی میسر گردد.

فساد اداری

در حال حاضر فساد یکی از مسائل مبتلا به اکثر کشور‌های جهان است. مطالعه تاریخ تمدن‌های قدیم مانند ایران، یونان، روم، چین و هند نشان می‌دهد که در این تمدن‌ها نیز فساد اداری رایج بوده و نابسامانی‌های بسیاری برای جوامع بشری به دنبال داشته‌است به گونه‌ای که منشا برخی ازجنگ‌ها، سقوط حکومت‌ها و درهم ریختن جوامع از فساد بوده‌است در مجموع فساد در کنار بقیه عوامل از علل مهم فروپاشی تمدن‌ها بوده‌است.

فساد اداری که به آن فساد مالی سطح پایین یا سطح خیابانی گفته می شود، همان است که هر روز در برخورد با مدیران عمومی در بخش هایی مانند بیمارستان ها، مدارس، پلیس و گمرک و مواردی از این قبیل رخ می دهدو(نژاد محمد ، ۱۳۸۸، ۲۰۹-۲۰۲)

فساد مسیر رشد اقتصادی را با موانع بسیار مواجه می سازد و بر توسعه اقتصادی اثر منفی دارد.این تاثیر بر اقتصاد های باز بیشتر از اقتصادهای بسته است. ( بلک برن ، پوکسیو[۱]، ۲۰۱۰)

فساد علاوه بر دیدگاه های نظری و رویکردهای تئوریک، مطالعات متعددی در جهت شناسایی عوامل موثر بر فساد در سطح سازمان ها انجام شده است. با این حال، هنوز هم علل بروز فساد ادار ی  ما لی و میزان تأثیرگذاری آن عوامل، نظام مند نشده است (تورگلر[۲]، ۲۰۰۶ ، ۳) متاسفانه بیش ترمطالعات انجام شده در این حوزه، نیز حول محور عوامل کلان از قبیل عوامل سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه بوده و ریش هیابی موضوع در سازما ن های دولتی با  لحاظ عوامل مدیریتی و  سازمانی موثر در بروز فساد اداری  مالی صورت نگرفته یا این عوامل در حاشیه بوده اند (سلدادیو و هان[۳]، ۲۰۰۶، ۲۳). لذا خلاء پژوهش های مدیریتی در این زمینه با رویکرد عوامل مدیریتی و سازمانی کاملاً محسوس است. بر اساس آن چه از ادبیات و مبانی نظری و مطالعات و پژوهش های مختلف می توان استفاده کرد ، در این پژوهش فرض گردیده است که عوامل مدیریتی و سازما نی متعدد ی از قبیل عوامل ساختاری، فرهنگ سازمانی، ارتباطات، عوامل روانی، نظام پرداخت ، سیستم نظارت و کنترل و وظایف مدیریتی (برنامه ریزی، سازماندهی، بسیج منابع و امکانات ، رهبر ی و هدایت، نظارت و کنترل) در بروز فساد اداری – مالی تأثیر دارند.( عظیمی، ۱۳۹۰، ۶۳)

 

[۱] – blackburn & puccio

[۲] – Torgler

[۳] – Selalyo and Haan

 

80,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی:
  • مقاله فساد اداری
  • مقاله فساد اقتصادی و چگونگی مبارزه با آن در فرایند توسعه اقتصادی
  • مقاله درآمدی بر درک جرم سازمان یافته و مظاهر فراملی آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.