مقاله دولت الکترونیک

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله دولت الکترونیک

تعداد صفحات: ۴۱

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

امروزه با پیشرفت­هایى که در فناورى اطلاعات و ارتباطات حاصل شده و نیز اثرگذارى این فناورى بر جوانب مختلف زندگى و ظهور عصر دیجیتال که به موج چهارم مشهور شده است، تغییر در زمینه­هاى مختلف زندگى امرى اجتناب ناپذیر شده و در صورت ناسازگارى سازمان­ها با این تغییرات ناکارآمدى سازمان­ها بیش از پیش مشهود خواهد بود که بازاریابى و تجارت و دولت الکترونیکى نمونه­هایى از این تأثیرگذارى است. یکى از آرمان­هاى در حال تحقق عصر ارتباطات و اطلاعات، دولت الکترونیکی است(آقا زمانی،۱۳۸۴).

دولت الکترونیک به فعالیت­های دولتی که  بر مبنای ارتباطات الکترونیکی بین همه­ی سطوح دولت، شهروندان و بخش تجاری صورت می­گیرد، می­باشد که بخش تجاری شامل تهیه و تدارک محصولات و خدمات، ارائه و دریافت سفارشات، فراهم کردن و کسب اطلاعات و تکمیل تراکنش­های مالی می­باشد(فانگ[۱]،  ۲۰۰۲).

گارتنر(۲۰۰۰)دولت الکترونیک را در معنای گسترده به این صورت تعریف می­کند که: دولت الکترونیک در واقع بهینه‏سازی مداوم نحوه­ی ارائه­ی خدمات، مشارکت پیوسته، و مدیریت کردن از طریق متحول ساختن روابط درونی و بیرونی با استفاده از تکنولوژی، اینترنت و رسانه جدید می­باشد(گارتنر، ۲۰۰۰). فعالیت­های دولتی که برمبنای ارتباطات الکترونیکی بین همه­ی سطوح دولت، شهروندان و بخش تجاری صورت می­گیرد.

 

واژه های کلیدی: دولت الکترونیک، بخش های دولت الکترونیک،مراحل دولت الکترونیک،راهکارهای دولت الکترونیک، مدل‏های پیاده سازی دولت الکترونیک

فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۶
دولت الکترونیک چیست؟ ۸
بخش‌های دولت الکترونیک ۱۰
۱- دولت نسبت به دولت (G2G) 10
۲- نیروهای محرک در پس بخش((G2G 10
۳- دولت به تجارت (G2B) 12
۴- نیروهای محرک بخش (G2B) 12
۵- دولت نسبت به شهروند (G2C) 13
۶- نیروهای محرک بخش (G2C) 14
مراحل دولت الکترونیک ۱۴
راه‏کارهای دولت الکترونیکی ۱۶
تحقق دولت الکترونیکی ۱۷
مراحل پیاده سازی دولت الکترونیکی ۱۷
مشکلات دولت الکترونیکی ۱۸
فرصت‌هایی بالقوه دولت الکترونیک ۱۹
دولت الکترونیک و حکومت الکترونیک ۲۲
مدل مثلث ارتباطی بین دولت ،تجارت و شهروندان ۲۳
گسترش دولت الکترونیک ۲۴
مشخصه ها و ویژگی های انواع دولت الکترونیک ۲۶
خلاصه ای از ابتکارات جهانی دولت الکترونیک ۲۷
دیدگاه جامع نسبت به مقوله های اجرایی دردولت الکترونیک ۲۹
مباحث سیاسی،اجرایی و اخلاقی در بحث دولت الکترونیک ۳۰
مدل‏های پیاده سازی دولت الکترونیک ۳۱
۱- مدل سازمان ملل ۳۱
۲- مدل لاینه – لی ۳۳
۳-مدل گروه گارتنر ۳۵
تاثیرات استفاده از دولت الکترونیک ۳۵
تعامل پذیری دولت الکترونیک ۳۶
نتیجه گیری ۳۷
فهرست منابع ۳۹

  منابع

رضایی، ح و داوری ، ع، ۱۳۸۳،دولت الکترونیک، تدبیر،  شماره ۱۴۶

رضایی، ح و داوری، ع: دولت الکترونیک، مجله تدبیر،ماهنامه علمی آموزشی ،شماره ۱۴۶، تیر ۱۳۸۳٫

صفری ح و همکاران، ۱۳۸۲ «مدل بلوغ دولت الکترونیک وزارت بازرگانی ایران» فصلنامه دانش مدیریت شماره ۶۳

آقا زمانی ، ع، ۱۳۸۴، ویژگی های سازمان های الکترونیکی، روزنامه شرق، سال سوم، شماره ۶۱۰

نایب زاده ،م،۱۳۸۸، شناخت بیشتر دولت الکترونیک، ،رساله دکتری،تهران :دانشاه علامه طباطبایی ایران

ریاحی ،ح، ۱۳۸۲،دولت الکترونیکی هدف یا بهانه ،تهران :مجله تکفا،سال اول ،شماره ۷و ۸٫

یعقوبی،ن، ۱۳۸۸، دولت الکترونیک رویکرد مدیریتی،تهران،نشر افکار،چاپ دوم.

تقوی دامغانی. س  ۱۳۷۹٫ نگرشی بر مدیریت اسلامی. تهران: شرکت چاپ و نشر بین المللی سازمان تبلیغات اسلامی.

صنایعی، ع و رضوانی، م،۱۳۸۱، تجارت الکترونیکی و دولت الکترونیکی؛ درسهایی از تجربه ژاپن و چند کشور درحال توسعه برای ایران، پژوهشنامه بازرگانی.

عباس زاده، م،۱۳۸۶ ” عوامل مؤثر بر شکل گیری اعتماد اجتماعی دانشجویان”، فصلنامه علمی پژوهشی رفاه اجتماعی،سال چهارم، شماره ۱۵٫

Fang, Z(2002), E-Government In Digital Era: Concept, Practice, And Development, International Journal Of The Computer, The Internet And Management, Vol. 10, No.2

Jeffrey W(2003), A Primer On E-Government: Sectors, Stages, Opportunities, And Challenges Of Online Governance, Analyst In Information Science And Technology Policy Resources, Science, And Industry Division

William Matthews(2001) “Firstgov To Add State Links,” Federal Computer Week, 21

Barr, R.J., Mccleary, R.M. (2003) Religion And Economic Growth, American Sociological Review 68(5), 760-781

 مقدمه

دولت الکترونیک بسیاری از قوانین را نقض می‌کند، شامل جدایی دیجیتال(کمبود دسترسی یکسان به کامپیوتر، یا به دلیل کمبود منابع مالی و یا به دلیل نداشتن مهارت‌های لازم)، دسترسی عموم به اطلاعات دولت، رساندن خدمات و امنیت اطلاعات راه‌حل‌های دولت الکترونیک عمدتاً در رابطه با تلاش برای ارتقاء مدیریت و تأثیر بیشتر منابع فناوری اطلاعات دولت هستند) (برای کمک به سیاست­گذاران برای شناخت قوانین دولت الکترونیک که مربوط به نقش آن‌ها در زمینه‌های مختلف است، این گزارش بخش‌ها و مراحل رشد قوانین اصلی دولت الکترونیک را شناسایی و تعریف می‌کند. این گزارش بخش‌ها و مراحل رشد و قوانین اصلی دولت الکترونیک را شناسایی و تعریف می‌کند. این گزارش همچنین بعضی از موقعیت‌ها و چالش‌های مرتبط با دولت الکترونیک به طور کلی توضیح می‌دهد. بعضی از کارشناسان دولت الکترونیک را مثل اعمال خاص مانند مراجعه به یک دکه برای دریافت درخواست کار یا داوطلب شدن برای دریافت خدمات اجتماعی از یک وب سایت تعریف می‌کنند. دیگر کارشناسان دولت الکترونیک را عموماً به عنوان اتوماتیک کردن سیستم رساندن خدمات تعریف می‌کنند. در حالیکه دیدگاه‌ها بسیار متفاوت‌اند، یک شرکت، گروه گارتنر، دولت الکترونیک را به صورت ارتقاء دائم ارائه خدمات، شرکت در انتخابات و حکومت با انتقال روابط داخلی و خارجی از طریق تکنولوژی، اینترنت و رسانه‌های جدید خلاصه می‌کند(جفری[۱]، ۲۰۰۳).

به خاطر دلایل مختلف فنی، اقتصادی و سیاسی قوانین دولت الکترونیک برای رسیدن به ظرفیت کمال خود نیازمند زمان هستتند. در نتیجه شخص می‌تواند پروژه‌های دولت الکترونیک را به ۴ مرحله از تکامل تقسیم کند: ایجاد، تعامل، انتقال و تبدیل شدن. هر مرحله نمایان‌گر توانایی رشد کرده‌ای برای دادن اطلاعات و خدمات به عنوان تعامل انتقال آنلاین است. درنهایت هواداران و منتقدان دولت الکترونیک متوجه می‌شوند که تعداد زیادی موقعیت و چالش عملی کردن تصمیمات دولت الکترونیک وجود دارد. بعضی از فرصت‌های نهفته شامل خدمات جدید، افزایش دخالت شهروندان در دولت و ایجاد ساختار پیشرفته اطلاعاتی می‌شود. بعضی از چالش‌های نهفته شامل امنیت اطلاعات و حفظ حریم شخصی، مشکلات در دسترسی به کامپیوتر و مدیریت می‌شود. به همین دلیل، دولت الکترونیک می‌تواند به‏عنوان یک پروسه یا راهی برای رسیدن به یک هدف در نظر گرفته شود تا خود یک هدف. دولت الکترونیک هنوز در مراحل اولیه تشکیل قرار دارد و قول ارتقاء همراه با پیشرفت تکنولوژی و پذیرفته شدن توسط مردم را می‌دهد. حقیقت دولت الکترونیک و کاربردهای بخش‌بندی آن ممکن است گاهی اوقات قربانی نبود درک دقیقی از معنی و اهمیت آن شود(ویلیام، ۲۰۰۱).

قوانین دولت الکترونیک می‌توانند اشاره‌ای به فدرالیزم داشته باشند، یکی از نشانه‌های سیستم حکومت فدرالی تأکید بر تقسیم عمودی قدرت است. در مقابل قوانین دولت الکترونیک از تکنولوژی اطلاعاتی استفاده می‌کند که بر مدل افقی یا شبکه‌ای ارتباط و تعامل تأکید دارد. در حالیکه دولت الکترونیک برای این طراحی شده تا موانع بین آژانس‌های مختلف را جدا کند می‌تواند همچنین اثری مشابه بر مرزهای حکومت فدرال گذارد. اگر چه دولت الکترونیک شامل دامنه‌ی بزرگی از فعالیت‌ها و کارکنان می‌شود،  سه بخش مختلف را می‌توان شناسایی کرد. این‌ها شامل دولت به دولت(G2G)[2]، دولت به تجارت (G2B)[3] و دولت به شهروندان (G2C)[4] می‌شوند. هر کدام از این بخش‌ها نماینده‌ی تلفیقی متفاوت از نیروهای انگیزه‌ساز و تصمیمات‌اند. به هر حال، بعضی اهداف شامل ارتقاء بازدهی، اطمینان و کیفیت خدمات برای گروه‌های شهری می‌شود(جفری، ۲۰۰۳).

دولت الکترونیک چیست؟

دولت الکترونیک برای افراد مختلف معانی مختلفی دارد. در حالیکه دیدگاه‌ها نسبت به دولت الکترونیک بسیار متفاوت است بعضی از زمینه‌های مشترک را می‌توان در طبیعتش پیدا کرد. دولت الکترونیک شامل استفاده از فناوری اطلاعات به خصوص اینترنت برای ارتقاء ارائه خدمات دولت به شهروندان، تجارت و دیگر نهادهای حکومتی است. این کار پتانسیل این را دارد که دولت فدرال را با شهروندانش به طور مستقیم مرتبط کند به صورتی که باعث بوجود آمدن موقعیت‌های جدید همچنین چالش‌های جدید شود. دولت الکترونیک این امکان را به مردم می‌دهد که بتوانند ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته از خدمات دولت فدرال استفاده کنند. بعضی از کارشناسان دولت الکترونیک عقیده دارند که ارائه خدمات می‌تواند بهتر قابل اعتماد‌تر وکم‌هزینه‌تر شود. گروه گارتنر دولت الکترونیک را اینگونه توصیف می‌کند. مارک فورمن مدیر بخش IT در اداره مدیریت و بودجه(OMB)[5]دولت الکترونیک را به عنوان استفاده از تکنولوژی اینترنت و پروتوکل‌ها برای انتقال کیفیت خدمات و تأثیرگذاری آن‌ها توصیف می‌کند(بار[۶]، ۲۰۰۱).

دولت الکترونیک به خودی خود پروسه‌ایست که در مراحل اولیه پیشرفت خود قرار دارد. اقدامات اولیه در قوانین دولت الکترونیک روی ارائه دسترسی پیشرفت به اطلاعات و خدمات ساده تأکید دارد. اگر چه تمامی تأثیرات دولت الکترونیک هنوز به طور وسیعی ناشناخته باقی مانده، رشد پرسرعت در کشمکش و منابع اختصاص داده شده به دولت الکترونیک می‌تواند این تغییرات را خوشایند‌تر کند(جفری، ۲۰۰۳).

در اینجا چند تعریف از دولت الکترونیک ارائه می شود:

۱-مینز و اشنایدر (۲۰۰۰) دولت الکترونیک را به عنوان ارتباط بین دولت، مشتریان دولت (دولت های دیگر، شهروندان، کسب‌وکار) تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان (دولت های دیگر، شهروندان، کسب‌وکار) با استفاده از ابزارهای الکترونیکی تعریف کرده‌اند.

۲-اتحادیه اروپا دولت الکترونیک را استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در مدیریت دولتی که با تغیرات سازمانی و مهارت­های جدید برای بهبود خدمت‌رسانی عمومی و فرآیندهای دموکراتیک و حمایت قوی از سیاست­های عمومی توام شده است، تعریف کرده است(Commission of the European Communities, 2003).

 

[۱]– Jeffrey

[۲]-Government-To-Government

[۳]– Government -To- Business

[۴]– Government-To-Citizen

[۵]-Office Of Management And Budget

[۶]-Bar

[۱]– Fang

 

60,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.