مقاله ژئومورفولوژی

کافی نت یاس دنلود مقاله و تحقیق و پروژه و پاورپوینت

عنوان

مقاله ژئومورفولوژی

تعداد صفحات: ۲۷

نوع فایل : ورد و قابل ویرایش

چکیده

ژئومورفولوژی عبارتست از نحوه پیدایش اشکال ناهمواریهای زمین و مراحل تکامل آنها  رادر طی زمان زمین شناسی مورد مطالعه و تفسیر قرار می دهد. فرآیندهای ژئومورفولوژیکی زمین همواره ناشی از نیروهای فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیکی هستند که در سطح زمین تغییراتی ایجاد می‏کنند. در نتیجه این فرآیند تغییر شکلهای مختلفی را در سطح زمین به وجود می‏آورد.

برنامه ریزی ژئومورفیک عملی است هوشیارانه که در آن بهترین راه حل ژئومورفیک برای وضعیت های مختلفی که انسان با آن روبرو ست اتخاذ می گردد.

بکارگیری منطقی پدیده های ژئومورفیک برای رسیدن به اهداف مورد نظر است.

گامی است در جهت دوری جستن هر چه بیشتر جوامع از تغییرات سریع ژئومورفیک.

کوششی است اندیشمندانه برای ایجاد ترقی و تامین رفاه عمومی و توسعه پایدار سطوح مختلف (محلی، ملی، منطقه ای، جهانی) و حفظ محیط زیست.

تلاشی است برای شناخت اشکال سطحی زمین، تعیین مناسب ترین جایگاه ها به منظور استقرار بناهای ماندگار

 

واژه های کلیدی: ژئومورفولوژی، پدیده های ژئومورفولوژی، سیستم فرسایش رودخانه ای ، بلایای طبیعی

 فهرست مطالب

چکیده ۵
مقدمه ۶
ژئومورفولوژی ۷
نگرش سیستمی در ژئومورفولوژی ۷
پدیده های ژئومورفولوژی ۸
۱ – خط الراسها ۸
۲ – دامنه ۸
۳- مخروط افکنه ۱۱
مورفومتری (ریخت سنجی) ۱۲
سیستم فرسایش رودخانه ای ۱۲
۱- مئاندر ۱۳
۲ – کانیون ۱۳
۳- دره رود ۱۳
برنامه ریزی ژئومورفیک ۱۴
بلایای طبیعی ۱۴
۱- خطر و احتمال خطر ۱۵
۲- خطرهای محیطی ۱۵
۲-۱ خطرات طبیعی اقلیمی ۱۶
۲-۱ -۱- هیدرولوژیکی ۱۶
۲-۱ -۲ زمین شناسی ۱۶
۲-۱ -۳- بیولوژیک ۱۶
۲-۱ -۴- تکنولوژیک ۱۷
۲-۱ -۵ زلزله ۱۸
۲-۱ -۶ – زمین لغزش ۱۸
۲-۱ -۷ بهمن برف ۱۹
۲-۱-۸ خشکسالی ۲۰
مخاطرات رودخانه ای ۲۱
دلایل سیل ۲۱
۱- دلایل طبیعی ۲۱
۲- دلیل انسانی ۲۲
انواع سیل ۲۳
۱- سیل ناگهانی ۲۳
۲- سیل رودخانه ای ۲۳
۳- سیل ساحلی ۲۴
مشخصات سیل ۲۴
پیش بینی سیل های رودخانه ای ۲۴
منابع ومآخذ ۲۵

منابع

۱-نادرصفت، محمد حسین، ۱۳۸۲، ژئومورفولوژی عمومی، دانشگاه آزاد شهر ری، جلد اول.

۲-رمضانی، بهمن ۱۳۸۲، بررسی و شناخت عامل سیل مرداد ۱۳۷۷ ماسوله گیلان، سوانح شماره ۱۰۱

۳-رمضانی، بهمن و عبدالهی، علی، ۱۳۸۲، در بررسی بارش – رواناب حوضه آبریز شهرک ماسوله گیلان، مجله سپهر شماره ۴۱٫

۴-رمضانی، بهمن، ۱۳۸۰، شناخت بلایای طبیعی  ماسوله در چارچوب جغرافیای طبیعی، طرح پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

۵-نعیمی، حسین، ۱۳۸۶، بررسی مخاطرات طبیعی دره سفید رود با تاکید بر حرکات دامنه ای (محدوده مورد مطالعه از رود سفید رود (تا سد تاریک) پایان نامه کارشناسی ارشد رشته جغرافیا

۶-نیکنام،فریدون و نوروزی،غلامرضا، ۱۳۵۶، استفاده از هواشناسی  در آبخیزداری، انتشارات دفتر حفاظت آب و آبخیزداری، سازمان جنگلها و مراتع.

۷-سرور، جلیل الدین و ثروتی، محمدرضا، ۱۳۷۹، توصیف و تفسیر نقشه‏های توپوگرافی و زمین‏شناسی، انتشارات حرف نو.

۸-سلامی ریگ، محمد رضا، ۱۳۸۶، مخاطرات طبیعی دره گرگانرود و تاثیر آن بر روی روستای مستقر در دره، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

۹-آزاد غلامی، فریدون و حجتی، سیده لیلا، ۱۳۸۴، بررسی بلایای طبیعی (سیلاب) در حوضه آبخیز قلعه رودخان فومن، همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست، دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر

۱۰-جهاد کشاورزی، ۱۳۸۱، سیل خیزی غرب استان گیلان

مقدمه

با توجه به وسعت دامنه مسائل مورد بحث در ژئوموفولوژی در قلمروهای آثار دینامیک درونی و بیرونی، تحقیقات در این زمینه، بسیار متنوع باشد. از طرف دیگر چون عوامل موثر در تغییر چهره ناهمواری‎ها، همیشه به صورت مشترک عمل می کنند؛ بنابراین یکی از مسائل مهم در کار تحقیقات شناسایی سهم هر عامل در ایجاد این تغییر شکل ها می باشد از طرف دیگر مسئله دخالت زمان در تحول ناهمواری ها، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و این مسئله به نوبه خود بر تعداد تحقیقات ژئوموفولوژی می افزاید (مقیمی و محمودی ،۱۳۸۳،ص۴۵).

اصولا ماهیت و پیدایش یک حوضه آبخیز تابع شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی است زیرا عوارض و پدیده های طبیعی در پراکندگی، حوضه نفوذ، توسعه بستر فیزیکی و سایر عوامل ژئومورفولوژیکی اثرات مهمی دارد. ویژگی‌های ژئومورفولوژیکی هر حوضه آبخیز ارتباط مستقیمی با عوامل محیطی شامل فاکتورهای طبیعی (زمین شناسی، اقلیم، توپوگرافی، ژئومورفولوژی، پوشش گیاهی) و همچنین فاکتورهایی که در نتیجه دخالت و تاثیر نامتعارف انسان بوجود می‌آید، داشته و معمولاً بازتاب فرآیندهای ژئومورفولوژیکی تبعات و مشکلات متعددی بروز می‌دهدکه در اثر بی مبالاتی و سهل انگاری ممکن است منجر به بروز خسارات جبران ناپذیری بر پیکره حوضه آبخیز گردد.

بلایای طبیعی (زمین شناسی) از جمله فرایندهای طبیعی کره زمین به شمار می رود که به طور گسترده‎ای بر انسان، ثروت و سرمایه او تاثیر می گذارد. این خطرها دو طبقه عمده یعنی انسان و طبیعت را شامل می‎شود. دخالت انسان در فرایند های زمین شناسی، میزان بلایا و در نتیجه تخریب و ویران ناشی از آنها را افزایش داده است در واقع در برخی موارد فعالیتهای انسانی می تواند بلایای طبیعی را بوجود آورد حوادثی مانند رانش یا لغزش زمین می تواند آثار محلی برجای بگذارد. در حالی که زلزله و طوفانهای سهگمین، پیامدهای ناحیه ای دارند و برخی دیگر مانند غبار آتشفشانی به صورت گسترده ای بر هوای کره زمین اثر می گذارند. بلایای انسانی از فعالیتهایی که فرایندهای طبیعی را دگرگون می کند و یا شتاب می بخشد ناشی می شود. این گونه بلایا به آرامی توسعه می یابد.

 ژئومورفولوژی

ژئومورفولوژی عبارتست از نحوه پیدایش اشکال ناهمواریهای زمین و مراحل تکامل آنها  رادر طی زمان زمین شناسی مورد مطالعه و تفسیر قرار می دهد.فرآیندهای ژئومورفولوژیکی زمین همواره ناشی از نیروهای فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیکی هستند که در سطح زمین تغییراتی ایجاد می‏کنند. در نتیجه این فرآیند تغییر شکلهای مختلفی را در سطح زمین به وجود می‏آورد. فرآیندهای مورفولوژیکی در حقیقت نیروهای طبیعی هستند که می‏توانند در مواد و عناصر تشکیل دهنده سطح زمین تغییر شکل ایجاد نمایند. فرآیندهای مورفولوژیکی عبارتند از: هوای ساکن، بادها، ابرها، صاعقه، باران، برف، یخچال، آبهای روان و آبهای ساکن مانند: دریاچه‏ها، دریاها و اقیانوسها، همچنین آتشفشانها و زلزله… هستند. فرآیندهای مورفولوژیکی از هر نوعی که باشند دو عمل مهم در سطح زمین انجام می‏دهند. اول اینکه سنگهای سطحی زمین را تخریب و تجزیه می‏نمایند. دوم اینکه مواد حاصل را با خود حمل نموده و در مکانهای مناسب ته‏نشین می‏سازند. به این ترتیب بررسی پدیده‏های ژئومورفولوژیکی شامل مطالعه و بررسی قوانینی است که باعث فرسایش و تغییراتی در سطح قاره‏ها می‏گردند (نادر صفت، ۱۳۸۲).

 نگرش سیستمی در ژئومورفولوژی

به مجموعه ای از پدیده هایی که با یکدیگر در رابطه بوده و یکی تابع دیگری باشد یک سیستم می گویند. در سطح زمین عواملی که موجب دگرگونی و تغییر شکل می شوند به عوامل مورفوژنیک معروف هستند و مطالعه کم و کیف آنها در قلمرو ژئو مورفولوژی قرار می گیرد (رجایی، ۱۳۷۳، ص۶۸).

سیستم ژئومورفیک عبارتست از ساختمانی با اثر متقابل فرایند ها و شکل های زمین که به طور مجزا یا مشترکا عمل کرده و واحدهای شکلی زمین را ایجاد می کند. از جمله ساده ترین این مجموعه می توان به حوضه زهکشی، همراه با قله های به هم مرتبط آن (خطوط تقسیم آب)، دامنه  تپه ها ، شبکه زهکشی و مجراهای اصلی آبرفتی اشاره کرد. حفظ چنین سیستمی به مقدار ورودی مواد به سیستم و جابجایی آن در داخل سیستم و خروج مواد از داخل سیستم و انژی بستگی دارد (معتمد، ۱۳۸۰، ص۱۴).

 

50,000 ریال – خرید

 

جهت دریافت و خرید متن کامل مقاله و تحقیق و پایان نامه مربوطه بر روی گزینه خرید انتهای هر تحقیق و پروژه کلیک نمائید و پس از وارد نمودن مشخصات خود به درگاه بانک متصل شده که از طریق کلیه کارت های عضو شتاب قادر به پرداخت می باشید و بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین به صورت خودکار  لینک دنلود مقاله و پایان نامه مربوطه فعال گردیده که قادر به دنلود فایل کامل آن می باشد .

مطالب پیشنهادی: برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایhttp://cofenetyas.comمحفوظ می باشد.